Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) seçimlerinin Ortak Akıl Grubu başkan adayı İbrahim Yüksel, Selendi ilçesindeki oda üyeleri ile yemekte buluştu, hedeflerini anlattı.
Selendi'de Kayalar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Kaya'nın ev sahipliğinde verilen yemeğe STSO başkan adayı İbrahim Yüksel'in yanı sıra, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, daire amirleri, bazı siyasi partilerin ilçe başkanları, oda başkanları, Selendi Belediye eski başkanı Muharrem Kaya ve STSO'nun yaklaşık 60 üyesi katıldı. Selendi Belediye eski başkanı Muharrem Kaya ve Belediye Başkanı Nurullah Savaş'ın konuşmasının ardından söz alan İbrahim Yüksel, TOBB'a bağlı odalarda seçimlerin ertelenmesi kararı sonrasında, 8 Şubat'ta yapılması gereken STSO organları seçimlerinin 3 ay ertelendiğini belirtti. Yüksel, şöyle konuştu: "Ortak Akıl Grubu olarak ekibimle bu seçimlere katılmaya karar verdiğimiz günden bu yana çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Projelerimiz hazır. Seçimlerin 3 ay ertelenmesi bizim için ve yöremiz için zaman kaybı olacaktır. Seçimler zamanında yapılsaydı daha iyi olacaktı. Projelerimizi bir an önce hayata geçirecektik. Bunda da bir hayır vardır diyoruz. Çalışmalarımızı aynı yoğunlukta seçimlere kadar sürdüreceğiz. Ben iki dönem oda meclisinde görev yaptım. İki dönemdir de Salihli Belediye Meclisi'nde görev yapmaktayım. Şu an meclis başkan vekiliyim. Salihli'nin ve yöremizin ekonomik ve yerel sorunlarını biliyorum, dinamiklerini biliyorum. Bu kurumlarda edinmiş olduğum bilgi beceri ve tecrübelerimi ticaret ve sanayi odasında arkadaşlarımla birlikte takım ruhu ile hayata geçireceğiz. Meclis ve komite üyelerini seçerken mesleğinde başarılı, iyi ahlaklı, dürüst, yöremize hizmet etmek isteyen Salihlili, Kulalı ve Selendili arkadaşlarımızdan oluşturmaya özen gösterdik. Yine her siyasi görüşün ve partinin temsil edildiği siyaset üstü bir meclis oluşturmaya özen gösterdik. Her siyasi partiye aynı yakınlıktayız. Her etnik kökenden insanların temsil edildiği, kimsenin ötekileştirilmediği bir barış odası oluşturmaya özen gösteriyoruz. Bir Türkiye mozaiği oluşturduk."
Yüksel, konuşmasına şöyle devam etti: "Seçildiğimizde Salihli'nin, Kula'nın, Selendi'nin önünü açacak her projeye destek vereceğiz. Ortak Akıl Gurubu olarak projelerimiz vardır. Onları önümüzdeki günlerde yine basınımız ve üyelerimizle paylaşacağız. Bütün bu projeleri takım ruhu çalışması ile hayata geçireceğiz. Yerel ve genel seçimlerde oda olarak taraf olup hiçbir adayı işaret etmeyeceğiz diğer partili üyelerimizi küstürmeyeceğiz. Odaya kesinlikle saygınlık kazandıracağız. Oda başkanı olmak, meclis üyesi olmak, komite üyesi olmak, üye olmak bir ayrıcalık olacaktır. Gücümüzü üyemizden alacağız. Üyemiz de, güçlü bir odasının her zaman yanında olduğunu daima hissedecek. Üyemizi sadece aidat ödeyen ve seçim dönemlerinde değil odanın, her faaliyetinde hatırlayacağız. Üyemiz, odayı her türlü sorununu çözeceği, ticari faaliyetlerini geliştireceği kendine ait bir kurum olarak görecek. Yıllardır özlemi çekilen üyesi ile barışık oda olacağız. Tek başımıza hareket etmeyeceğiz. 'Birlikten kuvvet doğar' ilkesiyle takım ruhu içersinde çalışacağız. Üyelerimiz her şeyin en iyisine layıktır. Benim oda başkanlığı gibi bir lüksüm yok. Buraya aday olurken, ne alabilirim düşüncesiyle değil, odaya ne verebiliriz düşüncesiyle aday oldum."
(AÇ-ERG-Y)

05.02.2013 13:14:25 TSI

Editör: Wan Haber