Stockholm Business Network, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve Çankırı Valisi Vahdettin Özcan onuruna bir resepsiyon verdi.
Swedish Turkish Business Network (SWETURK) çatısı altında faaliyet gösteren "Stockholm Business Network", Türkiye'den gelen Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve Çankırı Valisi Vahdettin Özcan onuruna bir resepsiyon verdi. Resepsiyona Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk, sivil toplum kuruşları temsilcileri ve iş dünyasından davetliler katıldı. Programda bir konuşma yapan Büyükelçi Korutürk, özellikle Konya Valisi Doğan'ın resepsiyonda bulunmasının önemine dikkat çekerek, "Çünkü Konya Kulu'daki nüfusun bir o kadarı İsveç'te bulunuyor" dedi.
Korutürk, Türkiye ile İsveç arasında her düzeyde mükemmel ilişkilerin olduğunu ancak ikili ekonomik ilişkilerin iki ülkenin ekonomik potansiyeli göz önüne alındığında istenen düzeyde olmadığını söyledi. Korutürk, "Stockholm Business Network ve toplumun diğer bütün katmanlarının da iştirakiyle ekonomik açıdan çok daha dinamik bir Türkiye-İsveç ilişkileri kurulabileceğine inanıyorum" diye konuştu.
Büyükelçi Korutürk, ayrıca, "Kısa zamanda İsveç'e Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Ulaştırma Bakanımızın ve AB Bakanımızın ziyaretleri söz konusu" bilgisini verdi.
Daha sonra Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, konuklara şehirleri ve Türkiye hakkında bilgi verdi.
(MA-İB-OK-D)

26.01.2013 12:52:22 TSI

Editör: Wan Haber