Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı Kadın Girişimciler Konseyi Heyeti, Hayrat Vakfı Sivas İl Temsilcisi Abdurrahman Gökçe ile Sivaslı Yazarlar ve Şairler Derneği Yönetimi Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü makamında ziyaret etti.
İlk olarak Kadın Girişimciler Konseyi üyelerini ağırlayan Başkan Ürgüp, kadınların sosyal ve ekonomik faaliyetlere ilgi göstermesinin kendisini memnun ettiğini belirterek kadın girişimini önemsediklerini ifade etti.
Sivas'ta ticaret yapan bayanlardan oluşan Kadın Girişimciler Konseyi Başkanı Derya Karataş'ta konseyde 70 üye olduğunu, bu üyelerden bazılarının girişimcilere katkı yapabilecek akademisyenlerden oluştuğunu belirterek göreve yeni yapılan seçimle geldiklerini belirtti.
Başkan Ürgüp'ü daha sonra, Hayrat Vakfı Sivas İl Temsilcisi Abdurrahman Gökçe ve kısa adı SİYŞAD olan Sivaslı Yazarlar ve Şairler Derneği yönetimi ziyaret etti. Her iki heyetle de yakından ilgilenen Ürgüp, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Toprak Mahsulleri Ofisi Müdürü Ali Sıddık Çerik'i de makamında kabul eden Başkan Doğan Ürgüp, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ve ekmek israfını azaltmayı amaçlayan kampanya hakkında bilgiler aldı.
Ekmeğin milli servet olduğunun altını çizen Başkan Ürgüp, "Aynı zamanda dinimizde israf günahtır, Ekmek en büyük nimettir. Bu millet, ekmeği üzerine yemin eden millettir" dedi.
Başbakan'ın başlattığı projeyi destekleyeceklerini de vurgulayan Başkan Ürgüp, "Ayeti Kerime'de 'yiyiniz içiniz fakat israf etmeyiniz' der. Bizde buna göre hareket etmeliyiz" şeklinde konuştu.
(UY-AÖ-Y)

01.02.2013 12:01:13 TSI

Editör: Wan Haber