Kütahya'nın Pazarlar İlçesine ilk defa atanan 12 stajyer öğretmene ve bir memura temel eğitim kursu, değerlendirme sınavıyla birlikte sona erdi.
Pazarlar'a yeni atanan öğretmenlere verilen ve 5 hafta boyunca 60 saat süren "Temel Eğitim" kursu tamamlandı. Temel Eğitim Kursuna katılan tüm kursiyerler değerlendirme sınavında başarılı olduğu bildirildi.
Pazarlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Temel Eğitim kursu Halk Eğitim Merkezi müdürlüğünde verildi. 5 hafta devam eden kurs, haftada 12 ve toplamda 60 saat olarak tamamlandı.
Temel Eğitim kursunda katılımcılara, 657 sayılı Devlet kanunu ile ilgili temel bilgiler, iletişim, protokol kuralları, insan hakları, Atatürk İlke ve İnkılapları, halkla ilişkiler, Milli Güvenlik, Anayasa, Türk dili kuralları, eğitim mevzuatları resmi yazışma kuralları ve mesleki etik kuralları hakkında bilgiler verildiği ve kursun 6 ayrı öğretim görevlisi tarafından verildiği bildirildi.
Değerlendirme sınavında başarılı olan kursiyerler için Pazarlar Kaymakamlığı hizmet binasında bir tören düzenlendi. Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, öğretmenlik mesleğinin özveri ve sorumluluk gerektiren kutsal bir görev olduğunu ifade ederek, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin bu sorumluluk bilinci içinde çalışmaları gerektiğini söyledi.
Sevgi, " Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan stajyer öğretmenlerimiz, öğretmenlik görevini sorumluluk bilinci içinde çalışmaları gerekmektedir. Kurs gören stajyer öğretmenler, devlet memurları kanunu, insan hakları, Atatürk ilke ve inkılapları, halkla ilişkiler, milli güvenlik, Anayasa, yazışma kuralları, devlet teşkilat yapısı ve Türkçe dil bilgisi konularında eğitim aldılar. Temel eğitim kursuna katılan tüm kursiyerler değerlendirme sınavında başarılı oldular" dedi.
İlçede yeni atanan 12 öğretmen ve bir memur'un temel eğitim kursuna katıldığını dile getiren Sevgi, kurs süresince öğretmenlere meslek hayatları boyunca bilmeleri gereken kanun ve yönetmelikler hakkında bilgiler verildiğini sözlerine ekledi.
(MB-EFE)

19.12.2012 14:11:48 TSI

Editör: Wan Haber