Çorlu ilçesinde yaşayan ve halk arasında kızamık virüsü olarak bilinen hastalığa yakalanan Umut'un hastalıkla 9 yıl süren mücadelesi ölümle sonuçlandı. Çorlu'da ki bilinen 2 SSPE hastasından biri olan Umut önceki gün Çorlu Yeni Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Halk arasında 'kızamık virüsü' olarak bilinen bir hastalığa yakalanan ve 2004 yılından beri tedavisi mümkün olmayan hastalığın pençesinden kurtulmaya çalışan Umut, 9 yılın sonunda hayatını kaybetti.
İlk kez 2005 yılında ve izleyen yıllarda pek çok kez haberlere konu olan Umut ile ilgili olarak bilgiler veren Anne Döne Sıldır, Umut'un henüz 4 aylıkken kızamık hastalığı geçirdiğini ve 2004 yılı Ağustos ayında halk arasında kızamık virüsü olarak bilinen hastalığının ortaya çıktığını söylemişti. Tedavisi olmayan hastalıkla ilgili olarak yaşadıkları durumu kabullenmek istemediklerini belirten anne Sıldır, Umut'u 1 saat bile olsa fazla yaşatmak için çaba harcadıklarını dile getirmişti.
SSPE hastası Umut Sıldır için Çorlu Kaymakamlığı da bir yardım kampanyası başlatmış, duyarlı vatandaşların alışveriş merkezlerinde oluşturulan yardım kutuları ve bankada açılan hesaba yaptıkları yardımlarla Umut'un tedavi masraflarının karşılanmasına çalışılmıştı.
Umut'un bu hastalıkla 9 yıl mücadele verdiğini ve 17,5 yaşındayken hayatını kaybettiğini belirten baba Haydar Sıldır ise: "Umut hayatının son 25 gününü Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde geçirdi. SSPE denilen hastalığın henüz tedavisi yok. Bu durumda Türkiye genelinde çok sayıda çocuk bulunduğunu biliyoruz. Umut gibi SSPE hastası çocuklar için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bu hastalıkla ilgili araştırma komisyonu kurulması için önerge verilmişti. Komisyon kurulup araştırma yapamadan Umut hayatını kaybetti. Komisyonun ve çalışmalarının SSPE hastası diğer çocuklara umut ışığı olmasını diliyorum" dedi.
(SŞ )

01.02.2013 20:27:56 TSI

Editör: Wan Haber