Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı Antrenörü Roberto Iniguez ile Takım Menajeri Didem Akın ve oyunculardan Esmeral Tunçluer, Galatasaray ile oynayacakları Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası final maçı öncesinde, Ramada Plaza Antalya Hotel'de gerçekleştirilen basın toplantısına katıldı.
Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı antrenörü Roberto Iniguez, basketbol severlerin beklediği bir final müsabakasının oynanacağına değinerek, "Herkesin beklediği final oynanacak ve şunu yinelemek istiyorum ki bu maçta favori olmayacak. Cumhurbaşkanlığı Kupası ve ligdeki maçtan çok farklı bir mücadele olacağı kesin" dedi.

"GALATASARAY'I BU SEZON ÜST ÜSTE 3. KEZ YENEREK KUPAYA ULAŞMAMIZ GEREKİYOR"
Böylesine önemli bir maçta, favori olarak gösterilecek bir takımın olmadığını vurgulayan Iniguez, "Herkesin beklediği final oynanacak ve şunu yinelemek istiyorum ki bu maçta favori olmayacak. Cumhurbaşkanlığı Kupası ve ligdeki maçtan çok farklı bir mücadele olacağı kesin. Ben şu noktada rakibimizin kim olduğuyla ilgilenmektense kendi takımıma ve oyuncularımın performanslarına bakıyorum. Onların form durumları benim için daha önemli. Finale zorlu iki maç sonrasında geldik. İlki beklediğimiz gibi çekişmeli geçerken, yarı finalde 20 dakika kadar iyi oynayarak kazandık. Finalde de en iyi şekilde oynayıp bu performansımızı 40 dakikaya yaymamız lazım. Bizim, bu tip maçlara her zaman hazır olmamız gerekiyor çünkü bir taraftan ligde mücadele ederken bir yandan da Avrupa'da hedefimiz doğrultusunda yürüyoruz. Şimdi bu zorlu maçların arasında Galatasaray'ı bu sezon üst üste 3. kez yenerek kupaya ulaşmamız gerekiyor. Yalnız tüm bunların dışında bizler antrenör ve oyuncu sıfatlarının öncesinde birer insanız. Bu nedenle Sylvia Fowles'ın yaşadığı üzüntüyü ben de paylaşıyorum ve kendisine başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

ESMERAL TUNÇLUER: "DİLERİM MUTLU AYRILAN TARAF BİZ OLURUZ"
Roberto Iniguez'in ardından söz alan sarı-lacivertli oyuncu Esmeral Tunçluer ise Sylvia Fowles'a başsağlığı dileyerek, "Zorlu maçlar oynayarak buraya geldik. Artık önümüzde son 40 dakika var. Diliyorum ki yarın her şey bizim lehimize gelişir ve buradan mutlu ayrılan taraf biz oluruz" ifadesinde bulundu.

DİDEM AKIN: "KUPAYI 10. KEZ KAZANMAK İSTİYORUZ"
Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı Menajeri Didem Akın ise takımın durumunun gayet iyi olduğunu dile getirerek, "Hedefimiz tabii ki bu kupayı kazanmak. Eksik veya sakat oyuncumuz bulunmuyor. Bunun için iyi çalıştık ve biz de bu kupayı 10. kez kazanmak istiyoruz. Taraftarlarımızla beraber Antalya'da bu kupayı kaldıracağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.
(BH-BÇ-S)

05.01.2013 16:52:36 TSI

Editör: Wan Haber