Basketbol'da Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası yarı final maçında Galatasaray'a 73-66 yenilen Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı'nda, finale kalamamanın üzüntüsü yaşanıyor.
Dün oynanan Galatasaray maçı ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mehmet Özcan, iyi oynadıkları bir maçı kaybettiklerini ifade ederek, "Teknik heyetimiz ve oyuncularımız maça galibiyet parolası ile çıkmışlardı ama oyuna tutuk başladık. İlk çeyreği geride kapattık. İkinci periyotta toparlanan takımımız ilk yarıyı 3 sayı geride tamamladı. İkinci yarıda aynı şekilde maç dengeli geçti. Ancak ikinci yarı oyuncularımız ellerine gelen fırsatları iyi değerlendiremediler. Tabi maçı kaybetmemizi sadece buna bağlayamayız. Özelikle takımımızın kadro derinliği olmadığından maçta rotasyona fazla gidemedik. Rakibimiz ise elindeki derin kadroyu iyi kullandı ve rotasyon yapabildiler. Birde maçı kaybetmemizdeki en büyük neden 17 tane ribaundu alamamış olmamızdır. Sadece bu ribauntları alsak bile maçtan galip ayrılabilirdik. Ribauntları alan Oksana Zakaliuzhnaia oyuncumuzun olmaması bizi olumsuz etkiledi ve maçtan mağlup ayrıldık. Üzüntülüyüz" dedi.
Finale kalmasalar bile takımlarının oyununun son derece iyi olduğunu ve gelecek için kendilerine ümit verdiğini dile getiren Özcan, "Oksana Zakaliuzhnaia takıma dönmesi ile takımımızın ligde her takımı yeneceğine inanıyoruz. Oynanan oyun bizi gelecek için ümitlendiriyor. İnşallah rotasyon sıkıntımızı da giderdiğimizde takımımız ligde daha üst sıralarda yer alacaktır" diye konuştu.
(KRY-BH-S)

05.01.2013 16:12:58 TSI

Editör: Wan Haber