Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Burdur'da gezi ve incelemelerde bulundu.
Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ilk olarak Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar'ı makamında ziyaret etti. Burdur'daki faaliyetleri gözden geçirmek üzere geldiğini ifade eden Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, "Faaliyetlerimizi gözden geçirmek ve yapmayı planladığımız yatırımlarımızın son durumlarını görmek için Burdur'dayız. Gençlik Merkezleri'nin Bucak ihalesi yapıldı. Yine Burdur merkezde yüzme havuzu yapımlarımız söz konusu. Mevcut stadyum ve spor salonunun eksikliklerini yerinde görebilmek için buradayız. İl Müdürü Ahmet Sancar'dan ilimizdeki spor faaliyetleri hakkında bilgi aldık. Değerlendirmelerimizi yapacağız. Bakanlık olarak gerek Bakanımız Suat Kılıç, gerekse Genel Müdürlük olarak bizler sürekli olarak tesislerimizi dolaşıp yerinde eksiklikleri tespit etmek, her ilin kendi havasını yerinde teneffüs etme çabası içerisindeyiz" dedi.
Baykan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ziyaretinin ardından Gazi Atatürk Stadı ve Gazi Atatürk Spor Salonu'nu inceledi. Baykan, Serbest Güreş İl Birinciliği müsabakalarını da izledi. Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan daha sonra Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Burdur Şubesi'ni ziyaret etti.
Baykan, Gazi Atatürk Spor Salonu'nun binasının çok eskidiğini söyleyerek, spor salonunda ve Atatürk Stadı'nda iyileştirmeler yapılacağını dile getirdi. Ayrıca yer bulunduğu takdirde yeni bir futbol sahası yapmak istediklerini de kaydeden Baykan, "Bu gelişimizde de gördük ki Gençlik Müdürlüğümüz ve spor katmanları uyum içinde çalışıyorlar. Burdur'da 2012 yılı yatırım programı içinde yer alan il merkezi ve Bucak ilçesinde Gençlik Merkezi ve yine il merkezinde yüzme havuzu olsun ihale süreçleri tamamlanan var. Diğer tesislerimizin durumlarını gördük. Burdur Spor Salonu'nu gördük. Spor salonu daha uzun süre Burdur'a hizmete devam edemez. Mevcut stadın iyileştirilmesi, daha iyi şartlarda amatörlerimizin ve ileride olacak profesyonel takımlarımızın mücadele etmesi bakımından çalışma yapılması gerekiyor. Notlarımızı aldık, değerlendirmelerimizi yapacağız" şeklinde konuştu.
(HG-SK-BH-S)

20.02.2013 14:45:27 TSI

Editör: Wan Haber