Saadet Partisi (SP) İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın çalışma arkadaşlarından Cemaati İslami'nin Onursal Lideri Gazi Hüseyin Ahmet için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın arkadaşlarından Cemaati İslami'nin Onursal Lideri Gazi Hüseyin Ahmet için, cuma namazını müteakiben Fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı kıldı. Gıyabi cenaze namazına Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer'in yanı sıra yaklaşık 50 kişi katıldı.
Cenaze namazının ardından bir konuşma yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, "Cemaat-i İslami'nin Onursal Başkanı, 21 yıl bilfiil lideri ve başkanı aziz gazi Hüseyin Ahmed'in gıyabi cenaze namazını kıydık. Merhum başkanımız Erbakan'ın yakın çalışma arkadaşıydı. Kendisi ağır kalp hastası olmasına rağmen Erbakan hocamızın cenazesine iştirak ettiler ve Pakistan'dan hocamızın kabrine toprak getirdiler. Pakistan'da, Afganistan'da hakkın hakim olması için ve yer yüzünde hakkın hakim olması için hocamız ile birlikte büyük mücadeleler verdi. Özelikle biz onu Afgan cihadından tanıdık. Rus zalimi Afganistan'a girdiği zaman, işgal ettiği zaman Pakistan'da en büyük tepkiyi Cemaat-i İslami ve lideri merhum Gazi Hüseyin Ahmet başlattı. Yine ABD'nin Afganistan işgaline ilk tepkiyi Gazi Hüseyin Ahmet verdi. Pakistan'da ilk mitingleri başlattılar. ABD zulmüne direnen Cemaat-i İslami ve lideri olma şerefine erişti" dedi.
Kalabalık, daha sonra 'Antikapitalist Müslümanlar' grubunun Zonguldak Kozlu'daki maden kazasında hayatını kaybeden işçiler için düzenlediği gıyabi cenaze namazına katıldı.
(İK-ET-OK-Y)

11.01.2013 15:36:07 TSI

Editör: Wan Haber