Özay İlhan, hastanenin kapanmasına tepki göstererek, “Saadet Partisi olarak son günlerde Van'a yapılan önemli ziyaretleri, süslü salonlarda yapılan toplantıları ve akabinde ilimize yapılan sözde büyük hizmetleri kaygıyla izliyoruz. Görüyoruz ki Van'a getirilen hiçbir hizmet yok, var olan da götürülüyor. Türkiye'nin ilk özel Alkol ve Madde Bağımlıları Araştırma Merkezi’ni de içinde bulunduran Özel İstanbul Hastanesi kapatılıyor" dedi. 

İlhan, önemli bir yere sahip olan Özel İstanbul Hastanesinin kapanmasıyla birçok kişinin işsiz kaldığını ve çevredeki birçok esnafın mağdur olduğunu belirtti.

Van başta olmak üzere, Hakkari, Ağrı, Siirt, Bitlis, Muş ve Iğdır'a kadar birçok ilden gelen binlerce hastaya hizmet veren, 400 kişinin çalıştığı Özel İstanbul Hastanesi kapanmasıyla Van'ın sağlığına büyük bir darbe indirildiğini anlatan İlhan, sözlerini şöyle sürdürdü: "İşsizler kervanına yeni işsizler eklendi, hastane çevresindeki birçok esnaf mağdur edildi. Bütün bu olanlar göstermektedir ki derdi Van olmayanların Van'a sunabileceği hiçbir olumlu katkı yoktur. Saadet Partisi olarak siz iktidar sahiplerine son sözümüz ya samimi olun kente dair doğru dürüst işler yapın ya da gölge etmeyin başka ihsan istemez.” 

Editör: Wan Haber