Parti binasında açıklamalarda bulunan Özay İlhan, “Bizim ‘terör’ dediğimize onlar ‘dost’ diyorsa, nasıl bizim dostumuz olabiliyorlar? Terörle flört eden, terörü finanse eden, terörü eğiten ve hatta bizzat kendisi işgallerle devlet terörü yapan Amerika ve batının gölgesinde huzurun ve barışın yeşermeyeceği aşikardır. Ankara ivedilikle Amerika’sız, batısız, NATO’suz ve İncirlik’siz bir devlet politikası geliştirmelidir. İşte, bu dostların gölgesinde bu kadar oluyor. Türkiye yörüngesini değiştirmeli, batının gölgesini terk etmelidir. Batının yörüngesinde huzur aradığımız müddetçe, bu yörünge bizi daha büyük kaosa doğru çekeceğinden şüpheniz olmasın. İnsanlar gibi milletler de dostlarının gölgesinde yaşarlar. Devletler de insanlar gibi dostlarının yörüngesine girer. Peki bizim dostumuz kim? Yörüngemiz kimin yörüngesi? İşte asıl soru bu. Dostlarımız batı, yörüngemiz batı olduğu müddetçe terör belasından kurtulmamız imkansızdır. Zira Ankara’nın ‘dostum’ diye koluna girdiği batının gerçek dostu terördür” dedi.

Hakk’ın yanında durarak çalışmanın önemine de işaret eden İlhan, “Bu uğurda gece gündüz bir çalışma ortaya konulması gerekiyor. Batının türlü türlü oyunlarına karşı bir ve beraber hareket edilirse, onların oyunları bozulur” ifadelerini kullandı.

“Bu millet Türküyle-Kürdüyle, doğusuyla-batısıyla İslam yörüngesinde, İslam hamurunda bir millettir” diyen İlhan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu milletin üzerine sanki bir çözelti serpilmiş; bu milleti millet yapan, bir arada tutmakta olan değerler çürütülmek suretiyle yavaş yavaş çözülmekteyiz. Acımızı bile hissetmeyecek kadar uyuşturulmaktayız galiba. Erbakan Hocamızın ‘narkozlanmışız’ sözlerini birden hatırlayıverdik. Manasını kaybetmiş milletler, istikametini şaşmış devletler hangi yönden gelirse gelsin artık her türlü dış müdahale ve saldırılara açık demektir.”
Irkçı emperyalizmin iki hedefi olduğunu dile getiren İlhan, “Bir kadını bozuyor, iki nesli bozuyor. Irkçı emperyalizm, toplumları kontrol altına almak için bu iki konuda tahrip edici işlere imza atıyor. Irkçı emperyalizm, bu konuda çalışmalar yürütüyor. Toplumun ahlaki yönden bozmak için kadınlara yönelik tahrip edici projeler yürütüyor. Nesilleri bozmak için de yeni metotlar geliştiriyor. Bunlara karşı biz de mücadele edip, toplumu uyarmalıyız” diye konuştu.

“BAZI KESİMLER İDRAKTEN YOKSUN”

İlhan, toplumların içindeki bazı kesimlerin İslami değerleri yozlaştırdığına da dikkatleri çekerek, “Adam ‘Ben Müslümanım’ diyor. Ancak gerektirdiklerini tam olarak bilmediği için ne yapıyor? Bankadan faizli kredi çekebiliyor. Rahatlıkla faize fetva verebiliyor. Diyor ki, ‘benim kurtuluşum Avrupa Birliği’ne dahil olmaktır.’ İslam kelimesinin muhtevası ve gerçeğini idrak edemiyor, manasını kavramamış. Mefhumları idrak etmek, içindeki gerçekleri özümsemek, bir insanın durduğu yeri tespit etme bakımından çok önemlidir. İslam nedir? Hiçbir şart altında değişmeyendir. Bir şey batıl ise süreç içinde hak olamaz. Bugün batıl olan şey kıyamet günü de batıldır. Buradan toplumlara saadet gelmez” dedi.

“MİLLİ GÖRÜŞ TEK ÇAREDİR”

Tek çarenin milli görüş olduğu söyleyen İlhan, “Her haramın bir helal karşılığı vardır ve helaller haramlardan fazladır. İktidarda olan AK Parti kadroları inanan insanlardır. AK Parti yöneticileri ve baş aklı bilmelidir ki İslam olmadan kaoslar çözülemez. Allah’ın yardımı İslam’ca siyaset ve idareyedir. Milli wörüşün teklif ettiği adil düzen ve İslam Birliği terörü çözmek için tek çaredir ve tek kurtuluş yoludur” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber