Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından Spil Dağı Milli Parkı'nda bulunan yılkı atları, yaban hayvanları ve kuşların beslenebilmesi amacıyla doğal ortama yem bırakıldı. Bu arada hava sıcaklığının11'leri bulduğu Spil Dağı'nda Kızılbel Göletinin donduğu belirtildi.
Spil Dağı'nda kar yağışının ardından doğa güzelliklerinin yanı sıra doğal yaşamın korunmasına yönelik çalışmalar da sürdürülüyor. Dağın bin 400 metre yüksekliğinde bulunan Spil Milli Parkı'nın ev sahipleri haline gelen yılkı cinsi 500 atın bulunduğu, ayrıca çok çeşitli kanatlıların yaşam alanı olan bölgeye; 600 kilo buğday, 500 kilo saman ve ekmek bırakıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, AYHAK ve Yaban Tv işbirliğiyle, "Kınalı Keklik Yem Bağışı" adı altında kampanya başlatıldığını hatırlatan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, "Bölge müdürlüğümüze bağlı Manisa, İzmir, Muğla ve Aydın illerinde 89 bin kilo yem bağışı yapılmış olup bunun 3 bin 400 kilogramlık bölümü, Manisa ilinde bulunan av ve yaban hayatı ile ilgili demekler ve doğa dostu vatandaşlarımızca yapılmıştır. Bu bağışlanan yemler kış şartlarının hüküm sürdüğü bölgelere düzenli olarak bırakılarak yaban hayatının desteklenmesi sağlanacaktır" dedi.
Kar kalınlığının 10 santimetreyi bulduğu Spil Dağı'nda gruplar halinde yaşayan yılkı atları ile yaban hayvanlarının aç kalmaması için bölgede her yıl olduğu gibi bu yıl da yemleme çalışması yaptıklarını kaydeden Bayrak, şöyle konuştu: "Olumsuz kış şartlarının seyrettiği dönemlerde yaban hayvanlarının yaşamlarını devam ettirebilmeleri için doğaya yem bırakılması önemli. Ayrıca, yem bağışı kampanyasına destek veren tüm Manisalı doğa dostlarına teşekkür ediyorum."

GAZETECİLERE MANGAL KEYFİ
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarının ardından gazetecilere mangal ziyafeti verildi. 11 derecede yakılan mangalda pişirilen sucuklar ekmek arası yapılarak görev yapan gazetecilere ve orman ekiplerine ikram edildi.
(ÖND-HO-Y)

08.01.2013 14:23:44 TSI

Editör: Wan Haber