Tokat'ta ilginç yeteneği ve yaşama azmi ile örnek olan spastik engelli gencin en büyük hayali Galatasaraylı futbolcularla tanışmak.
Tokat'ta Benlioğlu ailesinin 6,5 aylık olarak 1996 yılında dünyaya gelen ikiz bebeklerinden Berk'in duran kalbi çalıştırıldı ama beynine oksijen gitmemesi sonucu spastik engelli oldu. İkiz kardeşi Cenk gibi okula gidemeyen Berk, örnek azmi ile okuma, yazmayı ve bilgisayar kullanmayı kendi başına öğrendi. 16 yaşına gelen Berk'in en büyük tutkusu ise Galatasaray. Evini adeta forma müzesine çeviren Berk, 2000 yılından bugüne yapılan maçların sonuçlarını, formaların rengi, şekli ve markasını söyleyebiliyor. Sadece Türk ligi değil Avrupa ligi maçlarını da takip eden Berk'in en büyük hayali ise Florya'da Galatasaraylı futbolcularla tanışmak.
Tokat Devlet Hastanesi'nde Laboratuvar Teknisyeni olarak çalışan baba Şevket Benlioğlu, ikizleri ile güzel, mutlu bir yaşam sürdüklerini söyledi. Berk'in çok büyük bir yaşama sevinci olduğunu ifade eden Benlioğlu, "Engelinin farkında belki ama bunu hiç belli etmiyor. Yaşama azmi hepimizden çok fazla. Hayata çok pozitif bakmaya çalışıyor. Hep bir şeyler olmak istiyor. Gördüğü her şey onu çok etkiliyor. Günlerce onu anlatır. Cenab-ı Allah bir taraftan almış gibi gözüküyor ama çok daha fazlasını veriyor. Berk bizim kıymetlimiz, cennetliğimiz. Kardeşinin de sağ olsun çok büyük destekleriyle, ikiz eşi olmasının da büyük bir avantajı var. Çünkü aynı şeyleri hissediyorlar, aynı şeyleri yaşıyorlar. Bizden önce kardeşi müdahale eder, en büyük yardımcımızdır" dedi.
Fanatik bir Galatasaray tutkunu olan ikiz oğullarıyla takımın yakın illerde olan maçlarına gittiklerini belirten Benlioğlu, "Berk'in enteresan özelliğini şu şekilde keşfettik. Eski tarihli maçları günüyle, tarihi ile, futbolcuların giydiği formaların rengiyle, şekliyle, markasıyla söylemesi çok dikkatimizi çekti. Sorduğunuz herhangi bir tarih de mesela 2003-2004 senesinde herhangi iki takımın maçını size haftasıyla, forma rengiyle, skoruyla, hatta hakemiyle, golünü atanıyla bile söyleyebilecek şekilde. Sadece Türkiye takibiyle değil, şuanda Avrupa'yı da takip ediyor. Ayrıca Berk, 2000'den 2013'e kadar herhangi bir tarih söylediğinizde size hangi gün olduğunu söylüyor" diye konuştu.
Berk gibi Galatasaray tutkunu olan Cenk ise, ikiz kardeşinin en büyük destekçisi. Galatasaray maçlarına imkanlar ölçüsünde gittiklerini ifade eden Cenk de, Galatasaraylı sporcularla tanışmak istediğini söyledi.
(Nİ-SLH-CC-Y)

28.01.2013 14:04:40 TSI

Editör: Wan Haber