Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Adana'ya Patriot füzeleri yerleştirilmesini eleştirdi.
Erzurum'da partisinin Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'na katılan SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Türkiye'de bulunan 28 NATO üssü ve İzmir'deki karargahına ilaveten Malatya Kürecik'e füze kalkanı ve üç ile yerleştirilmekte olan Patriot füzelerinin 22 İslam ülkesinin sınırlarını değiştirme amaçlı BOP projesinin tehlikeli bir aşaması olduğunu öne sürdü. Kamalak, "O Sütçü İmamlar'ın, Rıdvan Hocalar'ın, Kahramanmaraş'ta, Gaziantep'te, Adana'da binlerce vatan evladının canlarını siper ederek kovduğu düşmanları, Patriot füzelerini şimdi AK Parti davetiye ile getiriyor. Peki bu füzeler kime karşı kullanılacak? İngiliz'e, Fransız'a, Alman'a, Amerikalı'ya karşı mı kullanılacak? Kime karşı? Yoksa Müslümanlara karşı mı kullanılacak?" dedi.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Salonu'nda yapılan toplantıya Erzurum'un yanı sıra Erzincan, Kars ve Iğdır illerden gelen partililer katıldı. Kamalak, programının ardından "Ne Füze Ne Gözyaşı" mitingine katılmak üzere Gaziantep'e hareket etti.
(MY-AT-CC-Y)

05.01.2013 17:56:18 TSI

Editör: Wan Haber