Kongreden konuşan SP Van İl Başkanı Özay İlhan, yapılan bu kongrenin Gürpınar'a ve Gürpınarlılara hayırlı olmasını diledi. İlhan, “Gürpınar Türkiye'nin en büyük yüzölçümüne sahip ilçesi ve 17 ilden daha büyük bir yüzölçümüne sahiptir. Bu seçimlerde belediye başkanı olacak kişi bu büyük ve coğrafi zorlukları olan ilçeye hizmet edecek, bunu da ancak ‘Milli Görüş’ten gelen biri başarabilir. Geçmişte de Gürpınar’da seçim kazanan parti Saadet Partisi’dir. Umuyorum bu yerel seçimlerde de Saadet Partisi Gürpınar'da seçimi kazanacaktır. Bu potansiyel burada mevcuttur. Bu kongreyle birlikte yönetimde görev alacak arkadaşlarımız çalışmalarını daha da arttıracaktır” dedi.

Gürpınar İlçe Başkanı Erhan Erdoğan ise, “Memleketimiz için elimizden geleni yapacağız. Gürpınar'da Saadet Partisi olarak seçimlerde başarılı olmak için çalışacağız ve Allah'ın izniyle belediye başkanlığı seçimini de kazanacağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından tek listeyle girilen seçimi Erhan Erdoğan, delegelerin tamamının oyunu alarak başkan seçildi.

Editör: Wan Haber