Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İncirlik Üssü'ndeki ibadethaneye saldırı iddialarıyla ilgili olarak, "Bu durum karşısında ses çıkarılmıyorsa bunun suçlusu bellidir" dedi.
Saadet Partisi Genişletilmiş Bölge Toplantısı'na katılmak üzere Adana'ya gelen Kamalak, İncirlik Üssü'nde yılbaşı gecesi Amerikan askerlerinin camiye girip, Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağını parçaladığı iddialarını değerlendirdi. Uluslararası anlaşmalara göre, bir devletin kendi toprakları üzerinde suç işlendiği takdirde, o devletin kanunlarının uygulandığını hatırlatan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Bir yabancı Türkiye'de suç işlediği takdirde, Türk devletinin kanunlarına tabi olmak mecburiyetindedir, bunun tek bir istisnası var, o da Amerikan askerleriyle ilgili bu kanunların işlemeyişidir" diye konuştu.
Amerikan askerleri dünyanın neresinde olursa olsun, onları Amerika dışında yargılama yetkisinin bulunmadığını savunan Kamalak, "Kur'an'dan ve camilerimizden ne istiyorsunuz? Herkes dinini yaşama hakkına sahiptir. Sen Kur'an'dan ve camiden hoşlanmayabilirsin ancak saygı göstermek durumundasınız. Bu durum karşısında ses çıkarılmıyorsa bunun suçlusu bellidir" dedi.
158 milletvekiliyle parlamentoya geldiklerinde ülkede bulunan 'Çekiç Güç'ü kovduklarını ifade eden Kamalak, bunların da kovulabilmesi için, Saadet Partisi'nin bir an önce iktidara gelmesi gerektiğini söyledi.
Bu olaylar karşısında ses çıkarabilmek için İslam Birliği'nin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini savunan Kamalak, "İnşallah biz iktidara geldiğimiz vakit bu tür olaylar olmayacaktır" dedi.
(ADN-AŞ-Y)

13.01.2013 15:44:33 TSI

Editör: Wan Haber