Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, İmralı'da yapılan görüşmeler ile ilgili olarak, akan kanın durması adına hiçbir gecikme olmadan hızlı bir şekilde adım atılması hususunda en ufak bir tereddütlerinin olmadığını söyledi.
Partisinin 'Seçim Hazırlıkları Bölge Toplantısı' için Diyarbakır'a gelen Tongüç, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Hükümetin İmralı'da yapılan görüşmelerle ilgili nasıl bir politika izlediğini diğer siyasi partilerle paylaşması gerektiğini savunan Tongüç, yakın bir zamanda partileri ile de bu bilgileri paylaşması gerektiğini ifade etti. Tongüç, "Gerek Güneydoğu sorunu, gerek terör sorunu, gerekse de Kürt sorunu diye adlandırılan meselelerle ilgili olarak şunu ortaya koymak mecburiyetindeyiz. Saadet Partisi olarak, akan kanın durması adına hiçbir gecikme olmadan, hızlı bir şekilde adım atılması hususunda en ufak bir tereddüdümüz yoktur. İkinci olarak yapılması gereken şey; bu işin parlamenter meclis çerçevesinde yürütülmesi, üçüncü olarak da, bu sürecin ne şekilde nasıl yürüdüğünü ve özellikle hükümetin nasıl bir politika yürüttüğünü, siyasi partiler ile yol haritasını karşılıklı olarak paylaşması gerekmektedir. Bu hususta 40 yıllık tarihi tecrübesi ile meselenin ortasında olan milli görüş hareketinin bu günkü temsilcisi Saadet Partisi ile bu konunun yakın bir zamanda hükümet yetkililerinin de içinde olduğu bir komisyonda acil bir şekilde görüşülmesi gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Hükümetin kiminle, ne ile ne şekilde görüşeceğinin kendilerini fazla ilgilendirmediğini belirten Tongüç, netice itibarı ile bütün teşkilatlarının bu kanın durması hususunda atılacak adımları desteklediğini kaydetti. Hükümetin büyük bir beklenti ortaya atıp sonrasında farklı meselelerle bundan vazgeçmesinin tüm milleti üzeceğinin altını çizen Tongüç, şunları söyledi:
"2014 ve devamında gelecek olan seçim süreçleri ile bağlantılı olarak bir oyalama taktiği gibi gelişebilecek bütün gelişmeler bizi ve milletimizi fevkalade rahatsız edecektir. Hükümetin çok dikkatli bir şekilde bu işi bir bütün olarak ele alıp adım atması ve özellikle siyasi partilerle bu konuyu değerlendirerek, adımlarını merhale merhale atması gerektiği kanaatindeyiz. En büyük tereddüdümüz, işte Türkiye 2014-2015'te çok büyük bir seçim sürecine gidiyor. Önümüzdeki üç yıl üç ayrı seçime gideceğiz. Buna yönelik olarak milletimize karşı bir tiyatro sahnelenmesinden her zaman endişe duymuşuzdur. Fransa'dan daha çok Türkiye'nin ilgilenip bu meselenin ne olduğunun ortaya çıkarılması gereken bir mesele olarak görüyorum. Bu konunun hükümet tarafından çok dikkatli bir şekilde değerlendirmesi gerekmektedir."
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
(MY-YRT-CC-Y)

12.01.2013 12:52:29 TSI

Editör: Wan Haber