Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, "Suriye'de halk ölüyor ve insanlar sokaklara dökülmüş durumda. Beşar Esad gibi babası da rejimin başında oluğu dönemde halka zulmediyordu. Bu olayların arkasında birileri ya da bir şeyler var ve bu olaylara çözüm getirilmesi gereklidir" dedi.
SP Eskişehir İl Başkanlığı Aralık ayı Divan Toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman'ın da katılımı ile yapıldı. Partililerin yoğun katılımı ile yapılan toplantıya, bayan parti mensuplarının da ilgisi büyük oldu. Katılımcıları selamlayarak salona giren Genel Başkan Yardımcısı Karaman, toplantıya yoğun ilgi nedeniyle teşekkür etti. Toplantı gündemine geçilmeden önce Türkiye'nin gündemini değerlendireceğini belirten Karaman, "Bir ana muhalefet partisi CHP ve diğer muhalefet partileri gibi, AKP iktidarının gündem değiştirme olaylarına gelmiyoruz. Sadece Türkiye'nin gerçek gündemi ile meşgul oluruz. Türkiye'nin şu anki gündemi ise yerel seçimler ve vatandaşların sorunlarının tartışılmasıdır" diye konuştu.
Karaman, Suriye'deki olaylar hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Suriye'nin karışıklığının görünen değil görünmeyen sebeplere dayalı oluğunu savunarak, "Güney komşumuz Suriye'de 20-21 aydan beri halk meydanlara dökülüyor. Acımasızca insanlar öldürülüyor ve ülke büyük bir kaos içerisinde. Ancak bu olayların sebebi bilinen olaylar değildir, işin görünmeyen kısmı çok başkadır. Bu olaylar birileri tarafından tasarlanıyor. Çünkü Beşar Esad'ın babası da halkına zulmediyordu ve o da aynı görüşteydi. En kısa sürede Suriye için bu sorun çözülmeli ve kargaşa sonlandırılmalıdır" dedi.
Karaman konuşmaların ardından partililerin sorularını yanıtladı ve ardından divan toplantısına geçildi.
(FS-GÖ-CC-Y)

23.12.2012 13:48:08 TSI

Editör: Wan Haber