Parti binasında basın mensupları ile bir araya gelen SP Van İl Başkanı Özay İlhan, parti olarak Van ile ilgili sorulan soruların ikinci etabına başladıklarını belirtti.

Bu haftaki gündemin, geçmiş yıllarda Van’da kurulan ve önemli istihdam sağlayan fabrikaların durumunu merak ettiklerini ifade eden İlhan, “İlimizde bir zamanlar bir milyon ayakkabı üretebilecek, 624 işçi kapasiteli Sümerbank Deri ve Kundura Fabrikası vardı. Bu gün ne yazık ki bu fabrikanın yerinde yeller esmektedir. Niçin bu fabrika kapatılmıştır. İktidar kapatılan bu fabrikanın yerine herhangi bir alternatif fabrika kurmayı düşünüyor mu? Edremit ilçesinde 82 bin metrekare alan üzerinde bulunan ve birçok kişiye istihdam sağlayan Van Yün İplik Fabrikası ne yazık ki atıl bir vaziyettedir. Yün iplik fabrikası hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz. Vatandaşlarımızı bu konu hakkında aydınlatmayı düşünüyor musunuz? İskele yolu üzerinde bulunan Van Süt ve Van Yem Fabrikaları iktidarınız döneminde satılmıştır. İlimizde hayvancılığın gelişimi açısında önem arz eden bu fabrikaların yerine yenilerini yapılması planlanıyor mu? Van Et ve Balık Kurumu da bu gün ne yazık ki atıl bir vaziyettedir. Tuşba Belediyesine devredilen bu Kurumun farklı bir adreste faaliyete geçmesi için herhangi bir çalışmanız söz konusu mudur? İlimiz ve bölgemiz açısında önemli olan üstte saydığımız bu fabrikaların bugün çalışmıyor olması, arsalarının satılması ilimize ne gibi bir fayda sağlamıştır. Bu konularda ne kadar bilgi sahibisiniz? İlimizde bu fabrikaların yerini dolduracak bu güne kadar neler yaptınız, bundan sonra neler yapmayı planlıyorsunuz?” sorularını yöneltti.

Başkan İlhan, Milli Görüş iktidarları döneminde Necmettin Erbakan gayretleriyle Van’da yapılan ve işsizliği önleyen, istihdamı sağlayan bu fabrikaların durumu hakkında ivedi olarak AK Parti iktidarından cevap beklediklerini sözlerine ekledi.

Editör: Wan Haber