Saadet Partisi 1. sıra Van milletvekili adayı Özay İlhan, yapılan anketlerde oylarının yüzde 12 olduğunu kaydederek, "Türkiye'deki İttifak'ın olumlu olduğu gerçeği ortadadır. En son geniş çaplı yapılan anketlerde bile Saadet-Büyük Birlik Milli İttifak'ın 12'lerde olduğunu görüyoruz" dedi.


Bölge: Burhan Ergin


Saadet Partisi 1. sıra Van milletvekili adayı Özay İlhan beraberindeki 6. sıra adayı Mehmet Fatih Ebinç, Saadet Partisi Edremit İlçe Başkanı Mehmet Bayram ile birlikte Bölge Gazetesi’ni ziyaret etti. Önemli açıklamalarda bulunan İlhan seçim çalışmalarının sürdüğünü anlattı.


Gerek ülkenin gerekse Van'ın birçok sorununu Saadet Partisi'nin çözebileceğini belirten 1. sıra Van milletvekili adayı İlhan,"Seçim çalışmalarımız gayet güzel gidiyor. Saadet Partisi olarak insanlara bir şekilde ulaşmaya çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi ilin birçok sorunu var ve biz de vatandaşları gezerek bu sorunların çözüm yollarını anlatıyoruz. Diğer yandan çözüm süreci de bizim hayatımızın bir parçası haline geldi. İnşallah seçim süreci boyunca kapı kapı dolaşıp halkımızdan oy isteyeceğiz. Çünkü gerek Van'ın, gerekse Türkiye'nin birçok sorununu Saadet Partisi çözer" ifadelerini kullandı.
 

"TEK DERDİMİZ İNSANLARIN BİR ARAYA GELMESİDİR"
Saadet Partisi 1. sıra Van milletvekili adayı Özay İlhan, insanların ülkenin huzuru ve refahı için bir raya gelmesi gerektiğini vurgulayarak, "Büyük Birlik Partisi ile rahmetli Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, partimize katılarak ittifak gerçekleştirdiler. Şimdi rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu hep şunu derdi; 'Bu halk bizi seviyor ama oy vermiyor' derdi biz de dedik ki Saadet Partisi olarak her seçimde insanların yanına gittiğimiz zaman çok olumlu tepkiler alıyoruz. İnsanlarbize oy vermek istediklerini, ancak baraj sorununun olduğunu ifade ediyorlardı veya başka bahane uyduruyorlardı. Biz bu bahaneyi ortadan kaldırmak için geldiğimiz 2015 yılında Türkiye'de ciddi anlamda bir ittifak yaptık. Yani artık siyasi partilerde bir araya gelmelidir. Bizim derdimiz bütün insanları bir araya getirmektir. Aileler, yapılar üzerinden gitmeyip, insanlar üzerinden, millet üzerinden gitmek için biz ittifak yaptık. Hakikaten samimiyetimizin dışa yansıması içinde bu çok olumlu bir karar oldu. İnşallah ülkemiz için, bölgemiz için ve ilimiz için hayırlı olur" şeklinde konuştu.
 

 "ANKETLERDE YÜZDE 12 OYUMUZ VAR"
Saadet Partisi 1. sıra Van milletvekili adayı Özay İlhan, yapılan son anketlerde yüzde 12 oy oranı aldıklarını belirterek, "Türkiye'deki İttifak'ın olumlu olduğu gerçeği ortadadır. En son geniş çaplı yapılan anketlerde bile Ak Parti'nin yüzde 36-37'lerde olduğu, CHP'nin yüzde 23'lerde, MHP'nin yüzde 16'larda, HDP'nin ise yüzde 10, diğer partilerin yüzde 2 ve Saadet-Büyük Birlik Milli İttifak'ın 12'lerde olduğunu görüyoruz. Bu gerçek üzerinden de Tayyip beyin konuştuğuna cümle âlem şahittir. Fakat bir gerçekte var ülkede AKP'nin tek alternatifi Saadet Partisi-Milli ittifak bu anlamda alternatif olacağı için bugün kendi medyalarında, kendi kanallarında özellikle bizi göstermemeye gayret ediyorlar veya anketler üzerinden algı operasyonu oluşturmayı çabalıyorlar. Fakat gerçek bizim beyan ettiğimiz gibidir. Bunun hesabı da ortadadır. Bizim gerçek anlamda yüzde 12 gibi bir oy oranımızın olduğunu da biliyoruz. Özellikle Marmara'da, İç Anadolu'da ve Karadeniz bölgesinde çok iyi bir sinerji yakalandı" ifadelerini kullandı. 


Özay İlhan, konuşmasına devamla, "Saadet Partisi olarak Türkiye'de her zaman oyumuz dengeli olmuştur. Türkiye'nin her köşesinde oy alıyoruz. Az da olsa bu dengeyi koruyoruz, çok da olsa bu dengeyi koruyoruz. Çünkü Türkiye'nin 81 ilinde teşkilatı olan tek siyasi partiyiz. Şimdi 81 ili kastederken, AKP'nin de 81 ilde teşkilatı var ancak onlar zaten iktidar olduğu için hani kimde olsaydı iktidar 81 ilde teşkilat kurardı ve bu vesile ile 81 ilde teşkilatı var. Diğer Meclise giren 3 partinin de 81 ilde teşkilatı yok. Bizim bugün ülkenin her köşesinde teşkilatlarımız var ancak teşkilatlarımızın bu azimli gayretini ne yazık ki bir türlü alamadık. Biz inanıyoruz ki bu 13 yıllık gayret neticesinde inşallah 7 Haziran'da alıp meclise gireceğiz. Birde insanlarımızın şunu çok iyi bilmesi gerekiyor. Sandıkların halkın önüne boş gelmesi gerekiyor. O sandığı halkın doldurması gerekiyor.

İnsanlarımızdan tek isteğim var. Van için, ülke için ve dünyadaki gidişatın olumlu olması için doğru bildikleri partiye oy versinler. Yani dediğim gibi biz seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halkımızın yanına giderek onların sorunlarını yerinde dinliyoruz. İnşallah bu seçimlerde iyi bir oy olarak mecliste olacağız" şeklinde sözlerine son verdi.

Editör: Wan Haber