Ceyhan Belediye Başkanı ve MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Hüseyin Sözlü, "Adana'ya partimizden kim aday olur bunun muhasebesini yaparak aday oldum" dedi.
Başkan Sözlü, MHP Sarıcam İlçe Teşkilatını ziyaretinde yaptığı konuşmada, 3 dönemden sonra neden Ceyhan'dan değil de Adana'dan aday olduğunu açıklarken, "Çizgimi hiçbir zaman değiştirmedim. İkbal veya koltuk peşinde değilim. Eğer öyle bir niyetim olmuş olsaydı Ceyhan'da aday olurdum. Ve çok rahat bir seçim olurdu benim için. Zira bize her seçimde DTP'nin oylarıyla tehdit ediyorlardı. Ya DPT'nin oyları AK Parti'ye giderse diye söylüyorlardı. Bunu bizi korkutmak için söylüyorlardı. Bu gün köylerde Ceyhan'a oy kullanacağı için böyle bir tehdit de ortadan kalkacağından dolayı Ceyhan'da çok rahat seçimi kazanabilirdim. Beni bilenler bilir hiçbir zaman kolaycı olmadım. Hep mücadeleci oldum. Mücadele etmeyi seven bir siyasetçiyim. Bu yüzden Adana'ya partimizden kim aday olur bunun muhasebesini yaparak aday oldum" dedi.
Bugün CHP'liye sorsanız, AK Parti'ye de sorsanız ikinci partilerinin MHP olduğunu söylediklerini ifade eden Sözlü, şöyle devam etti:
"Adana'da var olan dinamizmi hayata geçirmek için aday olduk yola koyulduk. Bugün kime sorarsanız sorun ikinci bir parti olmuş olsa CHP'nin de AK Parti'nin de ikinci partisi MHP'dir. Bu ne demektir. Bu MHP'nin aslında birinci parti olduğunu ancak çeşitli sebeplerden dolayı ya kendisini CHP'li veya AK Partili yaptığını gösteriyor. Oysa bizim var olan değerimizi kıymetimizi önce bizim anlamamız gerekiyor. Bu dinamizmi hayata geçirdiğimiz zaman Adana'nın bir ucundan bir ucuna tüm belediyeleri almamız imkânsız değil. Bu bilinçle çalışmalarımıza hız verdik. Girmediğimiz ev, çalmadığımız kapı kalmayacak. Fikirlerimizi anlatacağız ve MHP'nin Adana ki gücüne güç katarak tüm belediyeleri alacağız"
Yapılacak olan yerel seçimlerin önemine de değinen Başkan Sözlü, "Yapılacak olan yerel seçimler MHP'nin ilk genel seçimlerde daha fazla oy alarak bizi iktidara taşıyacak olması nedeniyle de önemlidir. Yerel seçimlerde Adana Genelinde Yüzde kırkın üzerinde oy alacağımızı düşünüyorum. Bu Türkiye genelinde ise yüzde yirmi beşlere varacaktır. Bunu neden söylüyorum. Bir araştırma şirketi yapmış olduğu anketlerde yerel seçimlerde MHP'nin oylarını arttırdığını göstermektedir. Biz yüzde yirmi beşlere geldiğimiz zaman MHP'nin önünde hiçbir parti duramaz.. İnşallah bu günleri de göreceğiz" şeklinde konuştu.
(ADN-Y)

19.02.2013 14:55:01 TSI

Editör: Wan Haber