Değerli okurlarım, sevgili dostlar hepinize merhaba! kurulduğu günden bu yana gerek hızlı ve tarafsız habercilik  anlayışı, gerek ve sorumlu ve ilkeli duruşu gerekse haber ve yayın kalitesi ile  Van’ın en çok ziyaret edilen internet haber sitesi olan WanHaber.com’da artık ben de “SÖZ SAVUNMADA” isimli köşemde sizlerle olmanın eşsiz mutluluğu ve ayrıcalığı içinde olacağım.

Öncelikle kendimi kısaca tanıtmam gerekirse 1986 yılında Hakkari ili Yüksekova ilçesi doğumluyum ilk ve orta öğrenimimi Van ilinde tamamladıktan sonra 2004 yılında girmiş olduğum İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Lisans programını 2009 yılında başarılı bir derece ile tamamlayarak Hukuk fakültesinden mezun oldum. Aynı yıl içinde İstanbul Barosu bünyesinde başlamış olduğum Avukatlık stajımı 2010 yılında tamamlayarak İstanbul’da serbest Avukatlığa başladım. Bir süre İstanbul ilinde avukatlık yaptıktan sonra Van Barosuna nakil oldum ve yaklaşık 5 yıldır Van ilinde serbest avukatlık yapmaktayım. Kendimi tanıtma faslını kısaca geçtikten sonra Bu köşede sizinle paylaşacağım konulardan da söz etmek isterim.

Malumlarınız üzere ülkemiz, Anayasamızda da belirtildiği üzere Demokratik laik sosyal bir hukuk devletidir. Bu tanımdan hareketle devletimiz ve onun egemenlik haklarını kullanan kurumları Hukuk Devleti ilkesi gereği Hukukun Üstünlüğünü sağlamak, tüm eylem ve işlemlerinde hukuka uygun davranmak ve Yargı erkinin tarafsızlığı ile bağımsızlığını temin etmek zorundadırlar. Eğer bir devlet “Hukuk Devleti” olma iddiasında ise kuşkusuz bu tezin en belirgin tezahürü Hukukun mutlak üstünlüğünün sağlanması ve olağanüstü hal dahil her hal ve şartta hukuka uygun hareket edilmesi olacaktır. Bu hususta mutlak görüş birliği mevcuttur.

Ben de bir hukukçu olarak bu köşede kaleme alacağım her yazıda farklı bir hukuki meseleyi analiz ederek siz değerli okuyucuların bilgisine sunmaya çalışacağım. Bu işi yaparken aynı zamanda mail yoluyla tarafıma ulaştıracağınız hukuki sorularınızı da cevaplamaya gayret edeceğim. Soracağınız sorular o dönem yazımızda anlattığımız hukuki meseleyle ilgili olabileceği gibi farklı hukuki konulara ilişkin de olabilir. Başta belirtmem gerekir ki yazılarımızda değineceğimiz meseleler hakkında sizleri bilgilendirmek ve soracağınız sorulara cevap vermek beni ziyadesiyle memnun edecektir. Bu vesileyle sizlerle tanışmak maksatlı kaleme aldığım bu kısa yazıda sizleri saygılarımla selamlar ve en yakın yazımızda görüşmek üzere sağlık ve esenlikler dilerim.

Av. CİHAN SAYDAŞ