AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Bu milletin Özal'ını aldılar, bu milletin Menderes'ini aldılar. Milletin sevdiği evlatlarını alarak, milletin gözünü korkutmaya çalıştılar. Ama çok içten, çok samimi bir duyguyla belirtmek istiyorum ki, bu millet Tayyip Erdoğan'ı vermemek için inat etmektedir" dedi.
Soylu, partisinin Kahramanmaraş İl Teşkilatı'nın Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlediği İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, gündemi değerlendirdi. AK Parti'ye katılımından bugüne kadar geçen süreci ve 2014 Mahalli idareler seçimlerini yorumlayan Soylu, 10 yılda yakalanan başarının sürdürülebilmesi için bu seçimlerin önemini anlattı.
Türkiye bu değişimi yaşarken bir kenarda beklemesinin mümkün olmadığını kaydeden Soylu, "Bu büyük Türkiye meselesine kafasını koyan, gönlünü koyan insanlara yardım etmenin bu memleketteki en temel zorluklardan biri olduğunu düşünen bir kardeşinizim. Ne yapacaktım yani. Sinecek miydim, bekleyecek miydim? Bu insanlar, memleketin kalkınmasında bugün büyük bir mücadele ortaya koyarken, arkamı dönüp, sırtımı dönüp, sinip, 'aman başarısız olsunlar' diye bekleyecek miydim? Öyle mi bekleyecektim? Hayır" diye konuştu.
Türkiye'de sonuç ve değişim seçimleri olmak üzere 2 tür seçim olduğunu savunan Soylu, 2014 yılında ülkenin yeniden bir değişim seçimine gireceğini kaydetti. Soylu, "Sonuç seçimleri vardır, belediye başkanı seçilirsiniz, milletvekili seçilirsiniz, milletinize hizmet etmek için büyük bir gayret ortaya koyarsınız. Ama değişim seçimleri vardır Türkiye'de. 14 Mayıs 1950 Türkiye'nin değişim seçimidir. 6 Kasım 1983 Türkiye'nin değişim seçimidir. 3 Kasım 2002 tekrar iddia ederek söylüyorum 1950'den de 1983'den de çok daha önemli olan çünkü sürdürülebilirliği olan bir seçimdir. 12 Eylül 2010 referandumu Türkiye için bir değişim seçimidir. 1982'de referandumda 'hayır' veren bir aileden gelmekteyim ben. Şimdi Türkiye'nin en önemli seçimine doğru gidiyoruz. 2014 Mart mahalli seçimleri sadece bir belediye seçimi değildir, sadece oradaki il genel meclis üyelerimizi, belediye meclis üyelerimizin seçileceği bir seçim değildir. 2014 Mart mahalli seçimleri cumhuriyet tarihinde 1925'de başlayan bir meselenin tamamen bir millet iktidarına dönmesi meselesinin ta kendisidir. Başka hiçbir şey değildir" şeklinde konuştu.
AK Parti'nin Türkiye'de kardeşliği yeniden tesis ettiğini vurgulayan Soylu, "Bu millet cumhuriyeti birlikte kurdu. Ondan sonra bu milletin dindarlarını, köylülerini, gayrı Müslimlerini, Alevilerini, Kürtlerini ötekileştiren bir zihniyet ortaya koydular. Yıllardır bu milletin evlatları, onlarla beraber olmak için can hıraş bir mücadele vermek istemekte ve bu milleti parçalayıp, enerjisini toprağa gömmek isteyenlerde onları ayrıştırmak için ellerinden gelen her şeyi yapmak istemektedirler. AK Parti Türkiye'nin tekrar bir araya gelmesi, o birlik, beraberlik ve kardeşlik projesinin anlamını ortaya koyarak, Türkiye'nin yarınlarına güçlü bir şekilde gitmesinin en önemli teminatlarından birisidir. Bu salondaki herkes bunu benden daha iyi biliyor. Ama bunu Türkiye'nin bütün geleceğine, bütün toplumuna, herkese anlatmakla teker teker mükellefiz. Dışarıda bir zabıta beklemektedir. 'Acaba bir zafiyet olur mu, acaba bir rehavet olur mu da biz bunların üç katını tekrar başına yıkabilir miyiz' diye beklemektedirler. Bir çatımız, bir katımız kaldı. Kimse gelip 2002 iktidarını cebinize koymadı, kimse gelip 2007 seçim sonuçlarını cebinize koymadı, kimse gelip 2011 seçim sonuçlarını, 2010 referandumunu cebinize koymadı. Hepsini kendi inancınızla, kendi kararlılığınızla kendi zihninizle kendi anlayışınızla gerçekleştirebilmeyi ortaya koydunuz. 2014 seçimleri cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden bir tanesidir. Çünkü bütün bu yaptıklarınızın en tepe noktalarından bir tanesidir ve bunun gerçekleştirilmesinin en önemli seçimidir 2014" diye konuştu. Milletin yapılanları görerek evlatlarına sahip çıktığını ifade eden Soylu, şöyle devam etti:
"Çok net söylüyorum. Bu milletin Özal'ını aldılar. Menderes'ini aldılar. Milletin sevdiği evlatlarını alarak, milletin gözünü korkutmaya çalıştılar. Ama çok içten, çok samimi bir duyguyla belirtmek istiyorum ki bu millet Tayyip Erdoğan'ı vermemek için inat etmektedir."
Daha sonra, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Soylu'ya yöreye özgü ceviz oyma sandık hediye etti. Ardından Soylu, TBMM Başkanvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Türkiye Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, milletvekilleri Yıldırım Ramazanoğlu ve Sıtkı Güvenç AK Parti'ye katılan Demokrat Partililere rozet taktı.
(YUT-AŞ-Y)

10.02.2013 14:05:37 TSI

Editör: Wan Haber