Siirt'te, emekli aylığı aldığı halde bir işte çalışan ve sosyal güvenlik destek primi ödemeyenlere tanınan borçlarını yeniden yapılandırma hakkı için müracaatlar başladı.
Sosyal Güvenlik Siirt İl Müdür Vekili A. Celil İlbaş, il genelinde bin kişinin emekli olduğu halde sigortalı olmasını gerektiren bir işte çalıştığını ve sosyal güvenlik destek primi ödemediğinin tespit edildiğini söyledi. Bu durumda olanlara bir çağrıda bulunarak kendilerine tanınan bu haktan yararlanmaya davet eden İlbaş, "Bu durumda olanlara prim borçlarını yeniden yapılandırma hakkı tanınıyor. Emekli olduktan sonra çalıştıkları ve sosyal güvenlik destek primi ödemedikleri süreler gözönünde bulundurularak prim borçlarını 6, 9, 12 ve 18 ay içerisinde ödeme imkanı tanınıyor. Bu borç tutarına faiz tahakkuk ettirilmeyecek. Ancak, seçilecek taksit süresine göre 1.05 ile 1.15 arasında değişen bir rakamla çarpılarak hesaplanacak. Bu haktan yararlanmak isteyen kişilerin il merkezinde müdürlüğümüze Kurtalan ilçesinde ise sosyal güvenlik merkezimize başvurarak ayrıntılı bilgi alabilir" dedi.
İlbaş, bu haktan yararlanmak isteyenlerin en geç 31 Mayıs 2013 tarihine kadar başvurmaları gerektiğini, bu tarihten sonra başvuruda bulunacakların bu haktan yararlanamayacaklarını sözlerine ekledi.
(RÇ-YRT-Y)

14.02.2013 18:50:53 TSI

Editör: Wan Haber