Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Muş İl Müdürü Enver Özbek, 6385 Sayılı Kanun'un Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini duyurdu.
Özbek, Sosyal Güvenlik Destek Primi ödemesi gerekenlerin, yani emekli olan sigortalıların, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihi takip eden ayın sonu itibariyle tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan Sosyal Güvenlik Destek Primi borçlarının yapılandırılacağını açıkladı. Yaşlılık, emeklilik veya malullük aylığı bağlandıktan sonra Bağ Kur sigortalısı olmayı gerektirir nitelikte çalışmaya başlayanların Sosyal Güvenlik Destek Primi borçlarının da yapılandırılma kapsamında bulunduğunu belirten Özbek, "Sosyal Güvenlik Destek Primi niteliği taşımayan diğer borçlar bu yapılandırma kapsamında bulunmamaktadır. Yasa hükmüne göre, yapılandırma kapsamına giren borç asıllarına, ödeme vadesinin sona erdiği tarihten 6385 Sayılı Kanunun yayımı tarihine kadar geçen süre için gecikme cezası ve gecikme zammı yerine, her bir ay için belirlenmiş TEFE/ÜFE aylık değişim oranları basit usulde uygulanmak suretiyle tahsil edilecek tutar hesaplanmaktadır. Bu uygulamaya, göre Sosyal Güvenlik Destek Primi borçlarında önemli indirimler meydana gelmekte ve ödeme kolaylığı sağlanmış olmaktadır. Yapılandırma kapsamında bulunan borçlar 6, 9, 12 ve 18 eşit taksit sayısına göre ikişer aylık dönemler halinde ödenebileceği gibi peşin olarak ta ödenebilmektedir" dedi.
İl Müdürü Özbek, yasadan yararlanmak isteyen borçlu sigortalıların en geç 31 Mayıs 2013 tarihine kadar kuruma başvurmaları gerektiğini de vurguladı.
(RD-MET-Y)

20.02.2013 12:34:34 TSI

Editör: Wan Haber