Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 'Türkçenin Eğitimi ve Öğretimi' özel sayısını yayınladı.
Derginin Özel Sayı Editörü Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Akkaya, Türkçenin eğitimi ve öğretiminin çeşitli yönleri, farklı bakış açılarıyla geçmişte olduğu gibi bugün de üzerinde durulan, günceliğini koruyan önemli bir alan olduğunu belirterek dergisinin altıncı yılında 11. sayısını Türkçenin eğitimi ve öğretimine ayırdığını kaydetti.
Akkaya, Türkçenin Eğitimi ve Öğretimi Özel Sayısı'nda toplam 38 özgün araştırmayla 2 tane kitap tanıtımının yer aldığını ifade etti. Türkçenin eğitimi ve öğretimi alanıyla ilgili doğrudan bir derginin bulunmaması ya da yeni yeni oluşmaya başlaması, bu özel sayının Türkçenin eğitimi ve öğretimi alanında bu dönemde yapılan araştırmaların toplu bir şekilde karşımıza çıkmasını sağladığını ve önemli bir boşluğu doldurduğunu belirtti.
Gelenekselleşmesi düşünülen Türkçenin Eğitimi ve Öğretimi Özel Sayı zincirinin ilk halkasının Adıyaman Üniversitesi tarafından gerçekleştirdiğini, Ocak-2014'te ise Erzincan Eğitim Fakültesi Dergisinin Türkçenin Eğitimi ve Öğretimi Özel Sayı 2'yi çıkaracağını duyurdu. Dergimize katkıda bulunan yayın kuruluna, hakemlere ve yazarlara teşekkür etti.
(CK-Y)

01.02.2013 15:48:58 TSI

Editör: Wan Haber