Savcılık yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle şüpheliler hakkında "örgüt" suçundan takipsizlik verdi.
Gazeteci Ahmet Hakan'ın, evinin önünde uğradığı saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu Savcılığı'nca yürütülen soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Şenay Baygın tarafından hazırlanan iddianamede gazeteci Ahmet Hakan Coşkun’un yanı sıra koruması Cemal Ceyhun Kıral ve şoförü Sari Demir mağdur müşteki olarak yer aldı.

Başsavcılığın onayının ardından Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, şüphelilerin önceden görev dağılımı yaptıkları ve olayı kurguladıkları belirtildi. Şüphelilerden Ahmet Şengüler'in, gazeteci Ahmet Hakan'ın yüzüne yumruk atarak burnunu ve gözlüğünü kırdığı belirtilen iddianamede Hakan’ın aldığı darbe etkisiyle yere düştüğü anlatıldı. Ahmet Hakan'ın daha sonra ayağa kalkıp karşı kaldırıma geçmeye çalışırken, şüpheliler Ahmet Şengüler ve Fuat Elmas tarafından tekmelenerek kaburgalarının kırıldığı anlatılan iddianamede, şüpheliler Yahya Kemal Gezer ve Nezih Özbirinci'nin köşe yazılarından ve televizyon programındaki konuşmalarından rahatsız olarak husumet besledikleri gazeteci Ahmet Hakan’ı bu nedenlerle dövmeyi planladıkları ifade edildi.
İddianamede, yaşanan olay sırasında şüphelilerden Kamuran Ergin'in, bira şişesiyle Hakan'ın koruması Cemal Ceyhun Kıral'a saldırdığı, bira şişesinin Türk Ceza Kanunu'na göre silahtan sayıldığı kaydedildi.


12 YIL 4 AYA KADAR HAPİS TALEBİ
İddianamede, tutuklu şüpheli Ahmet Şengüler'in, "Mala zarar verme", "Kasten silahla yaralamaya teşebbüs", "Basit yaralama", "Kemiklerin kırılmasına zarar verecek şekilde kasten yaralama" ve "Hakaret" suçlarından 3 yıldan 12 yıl 4 aya kadar hapsi talep edildi. Diğer 6 şüpheli hakkında ise "mala zarar verme", "kasten silahla yaralamaya teşebbüs", "basit yaralama", "kemiklerin kırılmasına zarar verecek şekilde kasten yaralama" suçlarından 2 yıl 8 aydan 10 yıla kadar hapis istenilen iddianamede “Örgüt” suçundan ise takipsizlik kararı verildi.

İddianamede olayın örgütlü şekilde gerçekleştiğine dair yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle şüpheliler hakkında "örgüt" suçundan takipsizlik verildiği aktarıldı. Başsavcılık tarafından onaylanan iddianame, Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde, şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak. 

Editör: Wan Haber