20 bin nüfusuyla Van´ın en kalabalık mahallelerinden biri olan Akköprü Mahallesi önemli sorunlarla boğuşuyor. Taşlık bir alanda kurulu olan mahallede bir tepede ünlü ´Ne Mutlu Türküm diyene´ yazısı da bulunuyor ancak mahalleli mutlu değil. Sık sık elektrik kesintilerinin yaşandığı mahallede, yol, su ve mahalle içinden geçen dere büyük sıkıntı yaratıyor. Bunların yanında ayrıca yine bu mahalle içinden geçen ve bir çok defa ölümlere neden olan tren yolunda da yıllardır yapılan başvurulara rağmen bir önlem alınmıyor.

"DEREDEN PİSLİK AKIYOR"

Mahallenin sorunlarıyla ilgili görüştüğümüz Mahalle Muhtarı İkram Aslan, en büyük sorunlarının mahalle içinden geçen dere olduğunu söyledi. DSİ´nin dereye 2 duvar yaparak işi çözmeye çalıştığını ancak bunun daha da büyük sorunlara yol açtığını kaydeden Aslan, "DSİ sadece 2 duvar ördü. Hayvanlar orda, çöpler dereye atılıyor, harfiyat oraya dökülüyor, kanalizasyon suları oraya akıyor ve sonuç olarak Van Gölü´ne ulaşıyor. O dere çevreye büyük zarar veriyor. Biz mahalle olarak o derenin tamamen kapatılmasını ve oraya yeşil alan yapılmasını istiyoruz ama dinleyen yok." dedi.

"DEMİRYOLU KALDIRILSIN DEMİYORUZ, ÖNLEM ALINSIN İSTİYORUZ"

Mahalle içinden geçen demiryolu için önlem alınmamasını da eleştiren Aslan, "Daha önce o demiryolunda bir çok defa kazalar meydana geldi ve bir çok insanımız hayatını kaybetti. Demiryolu yetkilileriyle bu konuyu görüştüğümüzde bize ´Siz demiryolunun kaldırılmasını istiyorsunuz, bu olmaz´ diyorlar. Oysa biz mahalle halkı olarak sadece önlem alınmasını istiyoruz. Yetkilileri yeni ölümlerin yaşanmaması için duyarlı olmaya çağırıyorum" diye konuştu.

"MAHALLEMİZDE SADECE BİR OKUL VAR"

Van depreminde Fevzi Şengül İlköğretim Okulu´nun yıkılmasının ardından hala yeni okulun yapılmadığını belirten Aslan, "Şimdi tüm mahallenin çocukları Akköprü İlköğretim İlkokuluna gidiyor. Sınıflarda yığılma var. Yeni Milli Eğitim Müdürüyle bu konuyu görüştüm. Bana yeni okul yapacaklarını söyledi. Oysa aynı söz geçen senede verilmişti. Şu anda çocuklar mağdur durumda" dedi.

"İÇME SUYUMUZDAN ÇAMUR AKIYOR"

Mahallenin şehir merkezine en yakın mahalle olduğunu ama hala doğru düzgün yol bile bulunmadığını kaydeden Aslan sözlerini şöyle tamamladı: "Mahallede sık sık elektrik kesintileri yaşanıyor ve yeni trafoya ihtiyaç var. Bunun yanında içme suyumuzdan adeta çamur akıyor. Bu kadar çok büyük sorunlarımız var. Bu sorunlarımızın çözümü için çalışmaya devam ediyoruz ama yetkililerden de duyarlılık bekliyoruz."

*Prestij Haber

Editör: Wan Haber