Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Fen ve Teknoloji Öğretmeni Celal Nazlı tarafından hazırlanan "Şeker Tadında Şekersiz Hayat" projesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bütün okullarda hayata geçirilecek.
Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Fen ve Teknoloji Öğretmeni Celal Nazlı tarafından hazırlanan "Şeker Tadında Şekersiz Hayat" projesini örnek proje olarak bütün okullarda uygulamaya konulduğunu belirterek, "Günlük hayatta içeceklere atılan şeker miktarını kademeli olarak düşürmek suretiyle, daha sağlıklı bir hayata kavuşmak amacıyla hazırlanan proje, belirlenen pilot okullarda uygulandı. Bundan da olumlu sonuçlar alındı. Hazırlanan bu proje, Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından bütün okullarda uygulamaya konuldu. Bu proje kapsamında vereceğimiz formları okul idarecileri doldurarak, 12 Nisan 2013 tarihine kadar ilçe milli eğitim müdürlüğüne teslim edebilecekler. Bu projede görev alacak öğrencilere şekerin zararları anlatıldıktan sonra, öğrencilerin içeceklere attıkları şeker miktarını belirlenen sürede en aza indirimelerine yönelik etkinlikler yapılacak" dedi.
Uygulamaya konulan proje ile öğrencilerin bir bardak çayda ortalama 2,5 kaşık şekeri vücutlarına almamış olacaklarına vurgu yapan Yazıcı, "Günde 6 bardak çay içen bir öğrencim günlük 15 kaşık, aylık 450, yıllık 5400 kaşık şekerden uzaklaşmış olacak. 1 küp şeker 20 kalori olduğuna göre yılda 108 bin kaloriden kurtulmuş olacaklar. Biraz daha somutlaştıracak olursak yılda 13 paket küp şekerden kurtulmuş olacaklar" diye konuştu.
(ÖE-ZB-Y)

04.01.2013 15:25:40 TSI

Editör: Wan Haber