Sorgun İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından mahalle muhtarlarıyla, asayiş ve huzur toplantısı yapıldı.
İlçe Emniyet Müdürü Çevik Kuvvet Salonu'nda yapılan toplantıya İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Üney, Emniyet Amirleri Serkan Demir, Tahir Baygün, Komiser Tacettin Ertürk ve 14 mahalle muhtarının katıldı. Sosyal refah ve güvenliğin sağlanmasıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Emniyet Müdürü İbrahim Üney, Türkiye'de yeni yeni hayata geçirilen Toplum Destekli Polis Bürosu'nun Avrupa'da yıllar önce faaliyete geçtiğini ve önemli projeler gerçekleştirdiğini söyledi.
Toplum Destekli Polis'in öncelikli görevinin, olaylar meydana gelmeden önlemek olduğunu, bu stratejiyi geliştirme yolunda toplumlarla işbirliği yapmanın şart olduğunu ifade eden Emniyet Müdürü Üney, "Olaylar olduktan sonra müdahale etmek, sadece suçluların yakalanmasını sağlar. Oysa asıl amaç, olayın meydana gelmesini önlemektir. Bunun içinde toplumlara sorumluluklar vermek gerekir. Bu sorumlulukları verebilmeniz içinde tarihimizde köklü bir geçmişi olan muhtarlarımızla işbirliği içinde olmalıyız ve onlara da bu konuda sorumluluklar vermeliyiz. Çünkü, mahallesinde, köylerinde kimlerin, ne tip insanların yaşadığını herkesten daha iyi muhtarlar bilir. Onların bizleri yönlendirmesine ihtiyacımız vardır. Bundan böyle onlarla daha sık görüşüp, olayları meydana gelmeden önce önlemek istiyoruz" dedi. Toplantıda mahalle muhtarları yaşadıkları sıkıntılar ve emniyet müdürlüğünden beklentilerini ilettiler.
Konuşmaların ardından, bu günü kadar Emniyet Müdürlüğü çalışmalarında verdikleri katkılardan dolayı mahalle muhtarlarına İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Üney tarafından birer teşekkür belgesi verildi.
(ÖE-AÖ-Y)

18.02.2013 17:15:50 TSI

Editör: Wan Haber