Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 2 yıl önce çalışmalarına başlanılan Kent Güvenlik Sistemi (MOBESE) yapılan açılışla kayıtlara başladı.
Sorgun İlçe Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen açılışa İlçe Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Çağlayan Yıldız, Sorgun İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Üney, Sorgun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Kaplan katıldı.
Sorgun'un ilçe merkezinde ve giriş çıkışlarında 12'si plaka tanımlama kamerası olmak üzere toplam 68 kamera ile hizmete başladığını belirten Sorgun İlçe Kaymakamı Levent Kılıç, "2011 yılının Temmuz ayında başlanılan MOBESE Sistemi nihayet hizmete başladı. Şu anda 12'si plaka tanımlama kamerası olmak üzere toplam 68 kamera ile hizmete başlamış bulunuyoruz. Sorgun'a yapılan MOBESE Kamera Sistemi full HD ve fiber optik sistemle kurulan bir sistemdir. Bu kameralarla 4-5 kilometrelik bir alanda zum yapabiliyorsunuz. Gece görüşüyle kayıt yapan sistemle ilçede asayiş olaylarını kontrol etmek ve suçluları yakalamak daha kolay olacak" dedi.
Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise, Sorgun'luların merakla beklediği MOBESE kameralarının artık hizmete başladığını kaydederek "Artık Sorgun daha güvenilir bir ilçe konumuna geldi. Uzun bir süredir beklediğimiz MOBESE sistemi dünden itibaren kayıtlara başladı. Artık bundan böyle Sorgun'da asayiş olaylarını daha iyi kontrol edip, suçluları yakalamadı önemli katkı sağlayacak" dedi.
Sorgun İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Ünvey ise, MOBESE merkezinde 7 polis memurunun görev yaptığını belirterek "Görevli polis memurlarımız 15 gün eğitim sürecinden geçtiler. MOBESE Sistem tamamen Emniyet Müdürlüğümüze özeldir. Dışarıdan ne kablolara ne de başka aksama kimsenin müdahale etmesi mümkün değil. Ayrıca sürücülerimizin bundan böyle daha dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü bundan sonra ters yola giren, kırmızı ışıkta geçen ve trafik kurallarını ihlal eden sürücülerimiz hakkında cezai işlem uygulanacak" diye konuştu.
Konuşmaların ardından İlçe Kaymakamı Levent Kılıç ve Belediye Başkanı Ahmet Şimşek MOBESE merkezindeki çalışmaları yerinde incelediler.
(ÖE-ZB-Y)

19.02.2013 17:54:00 TSI

Editör: Wan Haber