Yozgat'ın Sorgun Devlet Hastanesi'nde ilk defa üçüz bebekler dünyaya geldi. Bebekler anne-babalarını sevince boğarken, hastane çalışanlarının da neşe kaynağı oldu.
Yozgat'ın Sorgun ilçesinde hamilelik sürecinde doktor kontrolünde üçüzleri olacağını öğrenen 29 yaşındaki Emine Erdal, uzman doktorların gözetiminde doğum yaptı. Üçüz bebekleri olduğu için çok mutlu olduğunu belirten anne Emine Erdal, "Daha önce de 5 yaşında bir oğlum vardı. Şimdi üçüzlerle birlikte çocuklarımın sayısı 4'ü buldu ancak üçüzlerin bakımında oldukça zorlanacağımız görülüyor. Çünkü eşimin sabit bir işi yok. İnşaatlarda çalışıyor. Oturduğumuz ev ise kira ve sobalı. Şimdi üçüzlerin mama, bez ve diğer giderleri bizlere oldukça fazla yük olacak. Allah yardımcımız olsun" diye konuştu.
Üçüzlerin babası Mehmet Erdal ise, "Üçüz bebeğim olduğu için çok mutluyum ancak işim yok. İnşaatta çalıştığım için her gün iş bulamıyorum. Havaların soğuk olması nedeniyle her zaman iş bulamıyoruz. Oturduğum ev kira. Aylık 250 TL kira ücreti ödüyorum. Isınmak için de soba kullanıyoruz. Artık sobanın yandığı odada hep birlikte kalacağız" ifadelerinde bulundu.
Üçüz bebeklerin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten çocuk doktoru Uzm. Dr. Şevket Bağcı, "Bebeklerden Abdurrahman 2.50 kilogram, Hüseyin 2.30 kilogram ve Beyhan ise 1.85 kilogram olarak dünyaya geldi. Çocuklarımızın sağlık durumu gayet iyi. Yalnız 1.85 kilogram olarak dünyaya gelen Beyhan'ı Yozgat Devlet Hastanesi'ndeki yeni doğum ünitesine gönderdik. Orada takibi ve tedavisi yapılıyor. Bu iki bebeğimizin tedavilerini ise burada biz takip ediyoruz" şeklinde konuştu.
Sorgun Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Suat Gözübüyük, hastane kurulduğu günden bu yana ilk defa üçüz bebek dünyaya geldiğini ifade ederek, "Bebeklerimiz sezaryen doğum ile dünyaya geldi. Bebekler doğduklarında gayet sağlıklıydı ancak 1.85 kilogram olarak dünyaya gelen Beyhan isimli bebeğimiz Yozgat Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Şu anda bebeğimizin tedavisine orada devam ediliyor. Hastanemizde ilk defa böyle bir doğum gerçekleşti. İkiz doğumlar 80'de bir görülürken, üçüz doğumlar ise 80'in karesi, yani 6 bin 400 doğumda bir gerçekleşiyor" ifadelerini kullandı.
(ÖE-AÖ-GS-Y)

10.01.2013 13:54:00 TSI

Editör: Wan Haber