Yozgat'ın Sorgun Belediyesi ile Sorgun İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından 'Güvenli Konut Huzurluk Toplum' projesi hayata geçirildi.
Sorgun'da cadde ve sokakların daha güvenilir hale getirilmesi için Sorgun İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa bir proje yapıldığını belirten Sorgun Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Süleyman Elhan,"Belediyemiz ve emniyet müdürlüğümüz ekipleri tarafından suca ve suçluya mekan oluşturan madde bağımlılığına teşkil eden terk edilmiş harabe binalar yıkılarak cadde ve sokakların daha güvenilir bir hale getirilmesi yönündeki çalışmalarımıza başladık. Bu proje kapsamında tespit edilen Bahçelievler Mahallesi, Hanbaşı Mahallesi, Çay Mahallesi, Yeni Mahalle ve Yeşilöz Mahallelerinde bulunan toplam 7 eski yapı polis ve zabıta ekiplerinin kontrolü altında belediyemizce yıkımı gerçekleşti." dedi.
Sorgun Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Süleyman Elhan, imar kanununun 39.ve 40.maddesine göre bina sahiplerine 20 gün önce gerekli tebligatların yapıldığını, bu süre içerisinde eski binalarını yıkmayan vatandaşların binalarını belediye ekiplerinin yıktığını sözlerine ekledi.
(ÖE-SK)

04.12.2012 16:59:18 TSI

Editör: Wan Haber