Sorgun'da hayvan yetiştiriciliği ile uğraşan üreticileri bir araya getirmek ve ürünlerde kaliteyi artırmak amacıyla Sorgun Et Üreticileri Birliği kuruldu.
Üreticilerin ürünlerini en iyi şekilde değerlendirmek ve ürün kalitesini artırmak amacıyla kurulan Sorgun Et Üreticileri Birliği'nin 57 üyeden oluştuğunu belirten Başkan Nusret Yiğit, Sorgun'da kırmızı et üreticilerinin bir araya gelerek, bir çalışma başlattıklarını ve bu çalışmalar sonucunda Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduklarını, başvurularının da kabul edildiğini söyledi.
Sorgun ve çevresinin en büyük geçim kaynaklarından birinin hayvancılık olduğunu, şu an Sorgun'da kurulan Hayvan Pazarı'nın çevrenin en büyük pazarı konumunda bulunduğuna dikkat çeken Yiğit, "Et Üreticileri Birliği Yozgat'ta bir ilktir. Amacımız, tüm Yozgat genelinde ve özellikle Sorgun'da büyük ve küçük baş hayvan yetiştiricilerini bir araya getirmek, üyelerin ürettikleri ürünlerle ilgili piyasa araştırmaları yapmak ve yaptırmaktır. Yine birliğimiz kanalıyla üyelerin ürünlerine daha kolay pazar bulma şansı da yakalayabileceğiz. Bunların yanında üretim teknikleri, hasat,depolama, paketleme gibi konularda üyelerimize teknik destek sağlayacağız. Ürünlerin kalitesini artırıcı önlemler alarak, ürünlerde bir standart sağlayacağız. Biliyorsunuz, bir ürünün satışı için reklam şarttır. Bu gün ilçemizdeki üreticiler maalesef bundan yoksundur. İşte biz birlik olarak ürünlerin tanıtımıyla ilgili faaliyetlerde de bulunacağız" dedi.
Başkan Yiğit, ilerleyen zaman içerisinde ilçeye yakın bir yerde temin edecekleri büyük bir arsada et entegre tesisleri kuracaklarını, şehir içinde hayvan yetiştiriciliği yapan üreticileri burada toplayacaklarını, bu sayede hem şehir içindeki kötü görünüm ve kokuları ortadan kaldıracaklarını, hem de tüm üreticilerin bir arada olmalarını sağlayacaklarını sözlerine ekledi.
(ÖE-ZB-Y)

28.01.2013 16:18:28 TSI

Editör: Wan Haber