Yozgat'ın Sorgun ilçesinin yöneticileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri Yozgat'ın tescillenmiş yemeği olan "Arabaşı" ziyafetinde buluştu.
Sorgun Yazarlar Şairler Aşıklar Kültür ve Araştırma Derneği'nde (SOYAŞAD) düzenlenen "Arabaşı" ziyafetine Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Garnizon Komutanı Murat Demir, Ilçe Emniyet Müdürü Ibrahim Üney, diğer daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şairler, yazarlar ve aşıklar katıldı.
Yozgat'ta soğuk kış günlerinin vazgeçilmez yemeği "arabaşı" ziyafetinde aşıklar türkü söylerken, şairler şiirlerini seslendirdi. Yemekte konuşan Sorgun İlçe Kaymakamı Levent Kılıç, Sorgun sosyal, ekonomik ve kültürel yönüyle zengin bir ilçe olduğunu, bu tür gecelerin faydalı olduğuna inandığını söyledi. Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise Arabaşı'nın Yozgat'ın tescilli yemeği olduğunu, "Arabaşı" yemeğinin kış aylarında tavuk, kaz veya keklik etinden yapıldığını, Arabaşı yemeği ile dostane ortamlar oluştuğunu belirterek, ayda bir kere de olsa böyle ortamlarda bir araya gelmek istediklerini belirtti. Dernek Başkanı Durali Doğan ise, dernek olarak kültürel ve sosyal ağırlıklı toplantılara ev sahipliği yapmaktan, değerli ilçe yöneticilerini ağırlamaktan büyük gurur duyduklarını kaydetti.
(ÖE-AÖ-Y)

03.01.2013 17:20:13 TSI

Editör: Wan Haber