Yozgat'ın Sorgun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kış aylarında ilçe genelinde toplam 10 belde ve 25 köyde çiftçi eğitim seminerleri verecek.
Sorgun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Faruk Anteplioğlu, Müdürlüğün belirlediği ilçe genelinde çiftçi eğitimlerinin başladığını belirterek,"Müdürlüğümüz ilçe genelinde 10 Belde ve 25 köy belirledi. Yetkili Ziraat Mühendislerimiz tarafından kış aylarında çiftçi eğitimlerimiz verilecek. Şuanda Müdürlüğümüz tarafından ilk olarak Çiğdemli ve Doğankent Kasabalarında çiftçi eğitim seminerlerimiz başladı" dedi.
Anteplioğlu, yapılan toplantılarda ile çiftçilere 2013 yılı destekleme fiyatları, buğday, arpa, nohut ve mercimek yetiştiriciliği, süne ve kımıl mücadelesi, tarla faresi mücadelesi, toprak tahlili ve gübreleme, meyve yetiştiriciliği ile meyve hastalık ve zararlıları il mücadele, zirai mücadele ilaçlarının kullanımı, anız yakmanın zararları ile büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve bakanlığımız hayvancılık desteklemeleri hakkında bilgiler verildiğini ifade ederek, "Ayrıca, çilek yetiştiriciliği, meyvecilik, ayçiçeği, çerezlik kabak, karpuz kavun yetiştiriciliği gibi alternatif ürünler hakkında da bilgiler aktarılmakta. Yine toplantılarda çiftçilerimizin soruları yanıtlanarak, yaşadıkları sorunlar çözüm üretilmektedir" diye konuştu.
(ÖE-AÖ-Y)

18.01.2013 16:01:09 TSI

Editör: Wan Haber