Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, Sorgun'a yapılması düşünülen 5 bin kişilik stat ile ilgili olarak çalışmalar başladı.
Sorgun İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Levent Tuncer, şu an ilçede hizmet vermekte olan stat ve Sorgun Kapalı Spor Salonu'nun bulunduğu alanda Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü'ne ait 118 dönüm bir arsa bulunduğunu belirterek," Bu arsa üzerinde bulunan spor tesislerinin yaklaşık 25 bin metrekaresi kullanılmaktadır. Kalan arsanın imar ve kadastro durumunun inceleniyor. İncelemelerin tamamlanıp kayıtların çıkarılmasından sonra bakanlığa gönderilecek ve uygun görülürse stat için çalışmalar başlaycak" dedi.
Sorgun'a yapılacak olan stadın, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2013 yılı projeleri arasında yer almadığını ifade eden Tuncer, " Stadımız proje dışı yapılacak ve hazır projelerden biri hayata geçirilecek. Toplam 5 bin seyirci kapasiteli olacak. 118 dönüm arsanın 85 dönümüne stat, yollar ve otopark yapılacak. Şu anki stadımızın hemen yanına yapılması düşünülen yeni stadımızın mart ayında temelinin atılması planlanıyor. Eski stadımız ise antrenman için ve diğer maçlarda kullanılacak" diye konuştu.
(ÖE-AÖ-Y)

06.02.2013 17:08:32 TSI

Editör: Wan Haber