Sorgun Ülkü Ocağı Mekke'nin fethinin yıldönümü dolayısıyla program düzenledi.
Sorgun Ülkü Ocağı'nda düzenlenen programa çok sayıda öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Program Mevlid-i Şerif ve AşrŞerifler'in okunmasıyla başladı. Programda bir konuşma yapan Sorgun Ülkü Ocakı Başkanı Arif Şahin, yılbaşını değil, Mekke'nin fethini kutladıklarını belirterek, "Bu günün anılması ve anlaşılması ciddi derecede önemlidir. Mekke'nin fethi asla bir savaş değil, putların dertlerini yıllar yılı taşıyan insanların, 'Nerede kaldın ya Resulullah' diye ifadelendirdikleri bir hasretidir" dedi.
Mekke'nin fethinin tarihin akışını değiştiren ve insanlık tarihine yön veren müstesna olaylardan biri olduğunu ifade eden Şahin, "Bizler bu günlerde dualarla, aşr-ı şeriflerle Allah'ın rızasını kazanabilmek ve bu müstesna günlerin şuuruna ermek için uğraşırken, birileri yılbaşı diye bir şey tutturmuş İslamiyet ile hiç alakası olmadık bir şekilde küfre delalet ederek kutlama yapmaktadırlar. Bu gibi tutum ve davranışlar, Türk-İslam Alemi'nin ahlakı, örf ve adetleriyle örtüşmeyen davranışlardır. Maalesef ki toplumumuzun gerçeği budur. Bu nedenlerden ötürü derhal İslam Ahlakını kendi benliğimize nakşetmeli ve bu doğrultuda yaşantımızı sürdürmeliyiz. Allah bizleri O'nun yolundan ayırmasın inşallah" dedi.
Sorgun Ülkü Ocakları Başkanı Arif Şahin yine bu günlere tekabül eden büyük İslam mütefekkiri Seyyid Ahmed Arvasi ve milli şairimiz Mehmed Akif Ersoy'u da anarak sözlerine son verdi. Daha sonra program slayt gösterileri, şiirler ve ilahilerle son buldu.
(ÖE-AÖ-Y)

31.12.2012 17:47:21 TSI

Editör: Wan Haber