Yozgat'ın Sorgun İlçe Kaymakamı Levent Kılıç, Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından açılan kursların vatandaşları meslek sahibi yaptığını söyledi.
Sorgun Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursları inceleyen Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Erol'dan kurslarla ilgili bilgi aldı.
Halk eğitim merkezlerinden düzenlenen kurslar sayesinde birçok vatandaşın sadece sertifika sahibi olmakla kalmıyor, aynı zamanda bir meslek sahibi de olduğunu belirten Kaymakam Kılıç, "Halk Eğitim Merkezinin çalışmaları toplumumuzda önemli bir ihtiyacı da gideriyor. Halk Eğitimi Merkezi'nin, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının başlangıcından bugüne kadar Ahşap şekillendirmeci, aile Eeğitimi 0-3 yaş, aile eğitimi, aşçı çırağı, bağlama eğitimi, bilgisayar kullanımı, çini işlemeci-çinici, düz kirkitli dokumalar, gitar eğitimi, grafik ve animasyon, güreş minikler (13-14 Yaş), Arapça, İngilizce kursu, kadın giysileri dikimi, koyun yetiştiriciliği, Kur'an-ı Kerim okuma, makine nakışları, masa tenisi, ney eğitimi, okuma-yazma I. Kademe kursu, okuma-yazma II. Kademe kursu, organik manda yetiştiriciliği, Osmanlıca'da kolay metinler, satranç, seviye belirleme sınavlarına hazırlık, süt sığırcılığı, tahrirciçinici, tezhip, Türk halk müziği, Türk halk oyunları, üniversiteye hazırlık kursları, atletizm, taekwondo, futbol , basketbol, hentbol, voleybol gibi birçok kursu açtığını görüyoruz. Bu kurslar sayesinde çok sayıdaki vatandaşımız hiç bilmediği bir mesleği burada öğrenmiş oluyor hem de sosyal aktivitelere katılarak zamanını değerlendiriyor. Yapılan çalışmalarda gördüğümüz gözde ürünler, kursiyerlerin kısa sürede ne kadar büyük işler başardığını gösteriyor" dedi.
(ÖE-AÖ-Y)

11.12.2012 14:16:08 TSI

Editör: Wan Haber