Sorgun Halk Eğitimi Merkezi Planlama ve İşbirliği toplantısı Halk Eğitimi Merkezi Salonu'nda yapıldı.
Toplantıya Kaymakam Levent Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Üney, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İlçe Müftüsü Fikret Ekinci, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Erol ve okul müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Halk Eğitimi Merkezi'nin Yozgat genelinde en yoğun çalışan ve en fazla kurs açan bir merkez konumunda olduğunu ve açılan bu kurslarda çok güzel ürünler üretildiğini söyledi.
Yozgat'ın, Türkiye çapında katıldığı hemen tüm fuar ve etkinlikte Sorgun standının gezenler tarafından büyük beğeni topladığına dikkat çeken Kaymakam Kılıç, "Özellikle çini atölyemizde üretilen çiniler, herkesin büyük beğenisini kazanmış durumda. Bu güne kadar açılan çini kurslarında 100 den fazla bayan kursiyerimiz bu mesleği öğrendiler ve şu an ürettiklerini çeşitli yollarla satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Ancak biz, bu pazarlama işinin daha aktif hale gelebilmesi için Termal Tesisler, büyük zücaciye mağazaları ve buna benzer yerlerde stant açmayı ve satış yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca kurumumuz ve diğer kurumlar tarafından verilecek ödül ve hediyeleri de yine bu çini atölyemizin ürünlerinden temin ediyoruz" dedi.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün 45 farklı alanda açılan 89 kursunda eğitim gören bin 666 kursiyer bulunduğunu ifade eden Kaymakam Kılıç, "Kursiyerlerimizin birçoğu el emeği göz nuru işler üretiyorlar. Bizim Hedefimiz, üretilen bu işlerin pazarlamasını en etkin ve en kolay bir şekilde sağlamaktır" diye konuştu. . Kaymakam Kılıç'ın açıklamalarının ardından Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Erol tarafından yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler aktarıldı. Toplantı sonunda, çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile ortaklaşa olarak proje üretilmesi kararlaştırıldı.
(ÖE-AÖ-Y)

31.01.2013 16:46:09 TSI

Editör: Wan Haber