Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Mayıs 2012 yılından bu yanı Sorgun merkez ve köylerinde toplam 2 bin kişiye giysi, 400 aileye ise gıda yardımında bulundu.
İhtiyaç sahibi ailelere düzenli olarak gıda ve konfeksiyon başta olmak üzere çeşitli yardımlarda bulunacaklarını belirten Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Güler,"Sorgun Belediyesi tarafından Derneğimize El Sanatlar Merkezi içerisinde bir yer tahsis edildi. Derneğimiz olarak burayı bir gıda bankası haline getirdik. Aylar süren kurumsal yapılanmasını tamamlayarak, önümüzdeki Cumartesi günü Gıda Bankamızın açılışını gerçekleştireceğiz. Derneğimiz, Mayıs 2012 tarihinden bugüne kadar yaptığı çalışmalar sonucunda, yaklaşık 2 bin kişiye giysi, 400'den fazla aileye de gıda yardımında bulundu" dedi
Dernek olarak daha profesyonel çalışmalar yapabilmek için bundan böyle ihtiyaç sahibi ailelere düzenli olarak gıda ve konfeksiyon başta olmak üzere çeşitli yardımlarda bulunacaklarını ifade eden Güler, " İhtiyaç sahibi aileler ilk önce Eski Belediye İş Hanında bulunan irtibat büromuza nüfus cüzdanlarıyla müracaat etmeleri gerekiyor. Yapılacak ayrıntılı tespit ve araştırmalar sonucunda, kriterlerimize uyan gerçek ihtiyaç sahibi mağdur ve muhtaç ailelere, El Sanatları Merkezinde açmış olduğumuz; gıda, giyim ve ayakkabı mağazalarımızda ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Geldiğimiz bu süreçte, gece gündüz demeden, maddi ve manevi büyük özveride bulunan bütün gönüllü üyelerimize ve esnaflarımıza ayrıca, yaptıkları maddi ve manevi desteklerle bizleri cesaretlendiren, tecrübe ve bilgi birikimleriyle yolumuza ışık tutarak kısa sürede bizi bu noktaya taşıyan, Konya Dost Eli, Adana Dost Eller ve İstanbul BİSEG derneklerine teşekkür ederiz" diye konuştu.
(ÖE-AÖ-Y)

15.01.2013 13:07:27 TSI

Editör: Wan Haber