Yozgat'ı Bölgesel Amatör Ligi 6.grupta temsil eden Sorgun Belediyespor'a bir gecede 60 bin TL para toplandı.
Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek tarafından Belediye Düğün Salonunda verilen yemekte maddi sıkıntılar içerisinde olan Sorgun Belediyespor Kulübü için 60 bin TL maddi destek sağlandı. Belediye Düğün Salonunda düzenlenen akşam yemeğine İlçe Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Üney, Sorgu İlçe Müftüsü Fikret Ekici, Sorgun Devlet Hastanesi Başhekimi Suat Gözübüyük, Sivil Toplum Örgüt temsilcileri ve işadamları katıldı.
Yemekte konuşan İlçe Kaymakamı Levent Kılıç, Sorgun'un çok büyük bir ilçe olduğunu belirterek "Yozgat'ın en büyük ilçesi olan Sorgun her geçen gün hızla büyümeye devam ediyor. Bugün Sorgun Belediyespor Kulübümüz BAL Ligi 6.grupta mücadele ediyor. Geçtiğimiz yıllarda düşmemek için mücadele ederken, bu yıl şampiyonluk için mücadele ediyoruz. Takımımıza her zaman destek olmak biz Sorgun'lulara düşüyor. İnşallah bu desteği bugün burada sağlayarak takımımızı 3.Lige taşırız" dedi.
Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek'te, 3 yıldır Yozgat'ı BAL Liginde Sorgun Belediyespor Kulübü olarak kendilerinin temsil ettiğini ifade ederek, "Yozgat'ta 3 yıl üst üste şampiyon olan takımımız bu sezonla birlikte 3 yılda BAL Liginde mücadele ediyor. Daha önceki yıllarda takımımız orta sıralarda mücadele ederken bu yıl şampiyonluk için mücadele ediyor. Takımımız şuanda diğer rakiplerimize göre daha avantajlı durumda. Lider ile aramızdaki puan farkı sadece 6 puan. İkinci yarı Zonguldak Kömürspor ve Adliyespor maçlarını kendi evimizde yapacağız. Bu bizim için çok büyük bir avantajdır. Bu avantajı iyi değerlendirmek için takımımızı gerek maddi, gerekse manevi desteğimizi vermemiz gerekiyor. Bugün burada sizden bir can suyu istiyoruz. Bunu da bizden esirgemeyeceğinizi biliyoruz. İnşallah takımımızı 3.lige taşır ve Sorgun'un adını bütün Türkiye'ye duyururuz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Sorgun Sivil Toplum Örgütleri ve işadamları tarafından Sorgun Belediyespor Kulübüne 60 bin TL nakit para toplandı.
(ÖE-AÖ-Y)

11.01.2013 16:14:17 TSI

Editör: Wan Haber