Sorgun Zinde Gençlik ve Spor İzcilik Kulübü izcileri, Sorgun Belediye İtfaiyesi'ni ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
Yaklaşık 25 izcinin katıldığı ziyarette, izcilere özel tatbikatlar yapıldı. Belediye İtfaiye Amiri Celalettin Güngör, Sorgun Belediye İtfaiyesi'nin donanım ve eleman olarak çok iyi bir yerde olduğunu ve her türlü yangına müdahale edecek ekipmanın bulunduğunu söyledi.
10 katlı apartmanın çatısına ulaşabilecek, 37 metre uzunluğunda tam donanımlı bir itfaiye aracına da sahip olduklarını dile getiren Güngör, "İzcilik Kulübü'ne mensup öğrencilerimiz bizleri ziyaret ederek, yangınlarda ve kurtarma operasyonlarında, nasıl çalıştığımız hakkında bilgi almak istediklerini belirttiler. Bizler de kendilerine özel bir tatbikat gerçekleştirdik ve çalışmalarımız hakkında bilgiler verdik" dedi.
Türkiye İzcilik Federasyonu Yozgat İl Temsilcisi İsrafil Tekin'de, itfaiyeye yapılan bu ziyaretin çok yararlı olduğunu, çocukların sordukları sorularla çok iyi bilgiler edindiklerini söyledi. Tekin, Zinde Gençlik ve Spor İzcilik Kulübü olarak 7-10 şubat tarihleri arasında kulüp binasında 4 günlük bir kamp yaptıklarını, itfaiye ziyaretini de bu kamp çerçevesinde gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.
Belediye itfaiye ekipleri yaptıkları tatbikatta yanan bir mutfak tüpünün söndürülmesi için nasıl bir müdahale yapılması gerektiğini uygulamalı olarak gösterdiler.
(ÖE-ZB-Y)

09.02.2013 14:34:30 TSI

Editör: Wan Haber