Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde evin bahçesinde yaktıkları mangalı ısınmak için yattıkları odaya alan 2 kişi, zehirlenerek hayatını kaybetti.
Manisa'nın Soma ilçesinden ev almak için Akçay'a giden İsmail Özlen (54) ile Şemsettin Uysal (49), kaldıkları evde akşam saatlerinde mangal yapıp yemek yedi. Bir dönem Tes-İş Sendikası Soma Şube Başkanlığı yapan İsmail Özlen ile Ege Linyitleri İşletmesi'nden (ELİ) emekli Şemsettin Uysal, yemek yedikten sonra bahçedeki mangalı söndürmeyerek evin içine aldı. İkizçay Mahallesi Somalılar Sitesi'ndeki evin yatak odasına konulan mangaldan çıkan karbonmonoksit gazı iki arkadaşı zehirledi.
Satın alınacak eve aracı olduğu öğrenilen Ayhan Çengel, İsmail Özlen ve Şemsettin Uysal'dan haber alamayınca durumu polise bildirdi. Polis ekipleri kapının açılmaması üzerine itfaiyeye haber verdi. İtfaiye merdiveni sayesinde 3'üncü kattaki eve balkondan giren polis, Özlen ve Uysal'ın cansız bedenlerini buldu. Yapılan ilk incelemede Özlen ve Uysal'ın mangaldan çıkan gazdan zehirlenerek öldüğü belirlendi.
İsmail Özlen'in cenazesi bugün öğle namazından sonra, evli ve 2 çocuk babası olan Şemsettin Uysal'ın cenazesi ise ikindi namazından sonra toprağa verilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
(SŞ-MŞ-Y)

09.02.2013 17:05:02 TSI

Editör: Wan Haber