ANF'de yer alan habere göre; Dünya Kobanê Günü çerçevesinde Van’da düzenlenen yürüyüşün ardından rasgele evlere baskın düzenleyen polisler bir kadın ile 10 yaşındaki çocuğu feci şekilde darp edildi. Polislerin işten eve giden bir inşaat işçisini de zırhlı araca koyarak hem darp hem de ölümle tehdit ettiği iddia edildi.

Van’da 1 Kasım Dünya Kobanê Günü kapsamında düzenlenen yürüyüş sonrası birçok mahallede eylemler devam ederken, polis İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir (Xaçort) ile Edremit ilçesine bağlı Süphan Mahallesi’nde evlere baskınlar düzenleyerek çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına aldı. Polis, Hacıbekir (Xaçort) Mahallesi Sürmeli Sokak’ta oturan Remziye Kurt adlı kadının yüzüne plastik mermi sıkarken, evde bulunan 10 yaşındaki B.K’yi de darp etti. Darp edilen kadın ve çocuk, komşuları tarafından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Kurt, polisin kendilerini hedef alarak vahşice saldırdığını dile getirdi.

Evine gaz bombası atıldıktan sonra polislerin evin içine girerek yüzüne plastik mermi sıkarak hakaret ettiğini dile getiren Kurt, kendilerinin hedef seçildiğini belirtti. Plastik merminin yüzüne isabet etmesi sonucu yere düştüğünü anlatan Kurt, kaynının 10 yaşındaki kızının da polisler tarafından darp edildiğini söyledi. Sağ ve sol elinde ezilmeler olan çocuğun kanlar içinde kaldığını belirten Kurt, polisin mahallede terör estirdiğini vurguladı.

Süphan Mahallesi’nde bulunan evine gittiği esnada zırhlı araç ve onlarca polis tarafından durdurularak darp edildiğini anlatan inşaat işçisi Abdullah Çiçek ise “Polis araçla önümü kesti. 9 özel harekat polisi elindeki sopa ve silah dipçikleriyle bana vurmaya başladılar. Sırtıma ve kafama vurdular” dedi. Darp edildikten daha zırhlı araca konularak araç içinde hakaret ve tehditlere maruz kaldığını dile getiren Çiçek, kendisini döven polislerin, “Şimdi seni ıssız bir yere götürüp kafana sıkarız” diye tehditler yağdırdığını da ileri sürdü. Çiçek, uzun süre darp edildikten sonra mahallenin çıkışında zırhlı araçtan atılarak serbest bırakıldığını aktardı.

Hastanede tedavisi devam eden yaralıların yakınları tarafından hastanede darp raporları istenirken, doktorların darp raporlarını vermemesi üzerine hasta yakınları doktorlara tepki gösterdi. Hasta yakını İskender Kurt, “Hiçbir olay yokken evlere baskın yapıldı. Yapılan baskınlarda kardeşim ve küçük kız darp edildi. Burada hastanede görevli doktorlar da darp raporu vermiyorlar. Ablamın eşi KCK adı altında şuanda tutuklu. Bu yüzden bu saldırı yapıldı” dedi. Doktorların polisler tarafından tehdit edildiğini ileri süren Kurt, yaşanan saldırıları kabul etmediklerini ve savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Öte yandan kentte süren olaylarda çok sayıda kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

Editör: Wan Haber