CHP’Lİ İKİ BÜYÜK AİLE AK PARTİ’YE KATILDI

Van’da Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) destekleyen Kızıltaş ve Yeşilova aileleri AK Parti’ye katıldı.

 

HAKKARİ-VAN KARAYOLUNDA HEYELAN

Hakkari-Van karayolu meydana gelen heyelandan dolayı ulaşıma kapanırken, onlarca yolcu mahsur kaldı.

 

ÇAKIRKEYFİN YOKSUL ÇOCUKLARI

Tarihi Urartu medeniyetinin inşa ettiği Van kalesinin burçları tarihi bir utanca tanıklık ediyor.

 

TOBB Van Kadın Girişimciler Kurulu'ndan Valiye Ziyaret

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Van Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan ve üyeleri, Van Valisi Münir Karaloğlu’nu ziyaret etti.

 

HASARLI MİNARE YIKILDI

Van’ın Erciş ilçesinde 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen yıkıcı depremde ağır hasar alarak büyük tehlike oluşturan Merkez Kara Yusuf Paşa Camisi’ne ait ikinci minare de yüklenici firmaya ait iş makinesinin yardımıyla çelik halat atılarak yıkıldı. 

 

Van Belediyesi Kent Estetik Kurulu çalışmalarına başladı

Van Belediyesi tarafından kurulan Kent Estetik Kurulu, çalışmalarına başladı. Kent Estetik Kurulu, bundan böyle kentte yapılacak her türlü yapı, meydan, park, refüj gibi alanların düzenlenmesinde fikir belirterek bu süreçlere müdahil olacak.

 

ARAS, VANLILARI OLİMPİK HAVUZA DAVET ETTİ

AK Parti Van İl teşkilatı, İl Başkanı Abdullah Aras öncülüğünde AK Parti Hükümetince Van’a yapılan ve 19 milyon liraya mal olan olimpik yüzme havuzu tesisini gezerek, yüzme havuzu, fitness ve çeşitli spor aktivitelerinin bulunduğu tesise, bay ve bayan tüm spor ve yüzme meraklılarını tesisten faydalanmaya davet etti.

 

YYÜ'lü Öğrencilerden Örnek Davranış!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serap Yükrük ile 4’ncü sınıf öğrencileri tarafından Gürpınar’a bağlı Işıkpınar Köyü İlköğretim Okulu yararına kermes düzenlendi.

 

TFF BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN SPOR TESİSLERİ HEDEFİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Van Bölge Müdürü Cengiz Polater, Van’ın spor tesisleri konusunda büyük eksikliklerinin olduğunu belirterek, “Ortaokul çağlarına kadar inen madde bağımlılığından çocuklarımızı kurtararak spora teşvik etmeyi arzuluyoruz. Bunun için de kente spor kompleksleri kazandırmak şart” dedi. 

 

EYLEM PESEN DAVASI ERTELENDİ

Van’da, dini nikahlı olduğu 17 yaşındaki 5 aylık hamile eşi Eylem Pesen’i 10 yerinden bıçakladıktan sonra otomobille üzerinden geçerek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığın duruşması 7 Mart 2013 tarihine ertelendi.

 

YARDIMSEVERLER ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİME AÇILDI

Van Eğitim Derneği’nin katkılarıyla yapılan Türkiye Yardım Sevenler Derneği Anadolu Lisesi düzenlenen törenle eğitim öğretime açıldı.

Editör: Wan Haber