Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde lise öğrencisi Enes Kalaycı, yarıyıl tatilinde umre'ye gitti.
Alaplı ilçesinde 2013 yılı umre sezonu dolayısıyla 40 umre adayı kutsal topraklara uğurlandı. Umre'ye giden adaylar arasında bulunan 16 yaşındaki Enes Kalaycı, yarıyıl tatilinde babası Cabbar Kalaycı ile birlikte kutsal topraklara gitti.
Geçen yıl umre sezonun tatile gelmemesi dolayısıyla umreye gidemediğini belirten Enes Kalaycı, "Umreye gitmeyi çok istiyordum. Geçen yıl umre sezonu tatile denk gelmediği için gidememiştim. Bu yıl tatile denk geldiği için babamla umreye gidiyorum. Çok mutluyum" dedi
Enes Kalaycı'nın babası Cabbar Kalaycı da oğlunun kutsal topraklara çok gitmek istediğini geçen yıl çok istemesine rağmen tatile denk gelmediği için gidemediğini söyledi.
Oğlunun başarılı bir öğrenci olduğunu ve kendisini ödül olara umreye götürdüğünü belirten baba Kalaycı, "Oğlum kutsal topraklara gitmeyi çok arzu ediyordu. Geçen yıl umre sezonunda gitmek istedi ama yarıyıl tatiline denk gelmediği için gidemedi, açıkçası çok üzüldü. Bu yılda umre sezonun tatile denk gelmesi dolayısıyla ve ayrıca derslerinde başarılı olduğu için kendisini ödül olarak umreye götürdüm. Çok sevindi, benimle beraber umre vazifesini yerine getirecek " diye konuştu.
Öte yandan Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uysal da yeğeni Enes Kalaycı'yı kutsal topraklara uğurlamanın mutluluğunu yaşadı.
(HH-OA-

29.01.2013 15:20:31 TSI

Editör: Wan Haber