Soma ilçesinde geçmişten bu yana kış mevsiminde yağışlı havalarda su taşkınlarına neden olan Döşemeci Deresi, yine taştı.
DSİ ile ortaklaşa yürütülen çalışmalar tamamlandı, ancak yine taşan Döşemeci Deresi'nin suları İstasyon ve Zafer Mahallesi'nisu altında bıraktı. Mahallede bazı evler, taşkın nedeni ile su ile doldu. İstasyon Mahallesi'nde hemzemin geçidin bittiği nokta ise, kanalın kapasitesini aşan sel suları ile kaplandı. Tarla ve arazilerle birlikte evler su altında kaldı. Vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren derenin taşması sebebiyle su altında kalan bölümleri şaşkınlıkla izledi, kendi imkannları ile sel sularının yönünü çevirmeye çalıştı.
Döşemeci Deresi'nin ıslah edilememesine isyan eden vatandaşlar, buraya acil çözüm bulunmasını istediler. Sel sularını taşıyamayan kanal için gerekli tedbirlerin alınmasını isteyen vatandaşlar, yağmurun kendileri içen korkulu rüya olduğunu dile getiriyor. Belediye ekiplerinin kendileri ile ilgilenmediğini de savunan vatandaşlar, her yağmurda çaresizlik içinde kaldıklarını belirtiyor.
(YS-ERG-Y)

26.01.2013 16:25:30 TSI

Editör: Wan Haber