Zonguldak Ereğli Anadolu ve İmam Hatip Lisesi'nde öğrenim gören Somalili öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek'i ziyaret etti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali ziyaretinin ardından Türkiye'ye gelerek Ereğli Anadolu ve İmam Hatip Lisesi'nde eğitime başlayan 23 Somalili öğrenci Okul Müdürü Ramazan Karağlu ve Müdür Yardımcısı Hüseyin Çevik ile birlikte Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek'i ziyaret ederek, öğrencilerin eğitimlerinin 4 yıl boyunca devam edeceği belirtildi.
Ziyarette konuşma yapan Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, öğrencilerin Ereğli'de eğitim görmelerinden dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Somali'den misafir olarak bizim Ereğli Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuyan öğrencilerimiz bugün valiliği ziyarete geldiler. Valilikten önce İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyarette bulundular. Şuanda bunlar bizlerin misafir öğrencilerimiz, kardeşlerimiz. Bunlara gönlümüz sonuna kadar açık. Her türlü imkanları sağladık. Okul müdürleri ve idarecilere teşekkür ediyoruz. Bu öğrenciler okulları bitene kadar Ereğli'nin, Zonguldak'ın misafirleri. Türkiye'nin misafirleri. Bu öğrencilerin her türlü sıkıntılarını gidermek için biz bu görevi üstlendik" dedi.
Ziyarette Somalili öğrenciler adına konuşan Osman Abdikadir Omar, kendilerine gösterilen ilgi nedeniyle teşekkür ederek, "Somali öğrenciyim. Türkiye'de yaşıyorum. Bugün buraya 23 kişi gezmeye geldik. Biz herkese teşekkür ediyoruz Türkiye'deki insanlara, hocalarımıza, müdürlerimize. Eğitim için Türkiye'deyiz" diye konuştu.
(SA-SA-Y)

03.01.2013 12:14:50 TSI

Editör: Wan Haber