Somali'den eğitim için gelen 6 öğrenci, Erzincan'da kayak sporu ile tanıştı. İlk kez kayak yapan öğrencilerin karla mücadelesi, ilginç görüntüler oluşturdu.
Somali'nin başkenti Mogadişu'dan, eğitim görmek üzere Erzincan'a gelen 6 lise öğrencisine, kayak eğitimi verildi. Kısa süreli verilen eğitimin ardından ilk kez kar ve kayakla tanışan Somalili öğrencilerin bazıları ilk denemelerinde başarılı olurken, bazıları ise birkaç deneme sonunda kayabildi. Acemi kayakçılar, zaman zaman yere düşmekten de kurtulamadı. Öğrenciler, kayak sporunun çok eğlenceli olduğunu ifade etti.
Özel bir okulda beden eğitimi öğretmeni olan Cem Korkmaz ise, 5 ay önce Erzincan'a gelen öğrencilere Akbulut Kayak Tesisleri'nde kayak eğitimi verdiklerini belirterek, "Kısa sürede kayak sporunu kavradılar. Amacımız boş zamanlarını güzel değerlendirmek, spor yapmalarını sağlamak. Somali'de bilindiği gibi yaz-sıcak fazla. Burada kış şartlarında hem eğleniyorlar, hem eğitimlerini sürdürüyorlar, hem de kayak yapmayı öğreniyorlar" açıklamasında bulundu.
(CM-AT-SO-Y)

09.02.2013 10:47:17 TSI

Editör: Wan Haber